Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 17-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 12.25 uur
Toezicht Jaarmarkt

BREUKELEN Zaterdag heeft de politie extra mankracht ingezet in verband met de Jaarmarkt in het centrum van de stad.

Gedurende de Jaarmarkt hebben zich slechts kleine ongeregeldheden voorgedaan. Twee bezoekers raakten, vermoedelijk door de warmte, onwel. Zanger Jody Bernal was verantwoordelijk voor hectische taferelen onder de jeugd tot tien jaar.

Op de Julianastraat moest een illegale palingroker van de politie zijn verkoop staken, omdat hij niet in bezit bleek te zijn van een vergunning. Agenten moesten fors investeren op een beginnende vechtpartij op de Brugstraat. Hierdoor werd voorkomen dat de zaak uit de hand zou lopen.

Voetsurveillance van de politie was tevens gericht op eventuele fietsendieven en autokrakers. Er werd een oogje dicht gedaan met betrekking tot alle foutparkeerders, zolang de doorgang voor hulpdiensten niet werd belemmerd.

Bestuurder bromfiets hardleers

OUDEWATER Zaterdagavond heeft de politie de bestuurder van een bromfiets driemaal bekeurd voor het rijden zonder helm.

Omstreeks negen uur zagen surveillerende agenten op de Vierbergenweg een bromfietser zonder helm rijden. De jongen, een 18-jarige inwoner uit Utrecht, werd staande gehouden en kreeg een bekeuring. Hij werd gewaarschuwd om zijn weg te voet vervolgen, omdat hij geen helm bij zich had.

De jongen reed echter weg zonder helm. Op een later tijdstip werden dezelfde agenten naar een melding in Willeskop gestuurd. Daar zagen zij voor de derde maal de 18-jarige Utrechter zonder helm op een bromfiets rijden.

Man bedreigd en mishandeld

MAARSSEN Zaterdagavond is een personeelslid van een horecagelegenheid aan de Planetenbaan bedreigd en geslagen door vier inzittenden van een auto.

Omstreeks half negen stopte er een auto met vier inzittenden voor de horecagelegenheid. De vier inzittenden stapten uit en gooiden met frisdrank en frites naar een personeelslid. De mannen spraken dreigende taal uit in de richting van het personeelslid, tevens kreeg hij een paar klappen.

Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders gevlogen. Het slachtoffer, een 17-jarige inwoner uit Maarssen, wenst geen aangifte te doen. Nog bekeken zal worden of aan de hand van het kenteken van de betreffende auto, een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Bromfietser botst op auto

VINKEVEEN Zondagmorgen heeft er op de Herenweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een bromfietser en de bestuurder van een auto, waarbij de bromfietser gewond is geraakt.

Omstreeks één uur reed een 63-jarige man uit Vinkeveen als bestuurder van een auto over de Prins Bernhardlaan in de richting van de Herenweg. De bestuurder van de bromfiets, een 22-jarige man uit Mijdrecht reed, volgens getuigen, zonder helm, zonder verlichting en met hoge snelheid over de Herenweg.

De man uit Vinkeveen verleende op de kruising geen voorrang aan de bromfietser, waardoor een aanrijding ontstond. De Mijdrechter botste tegen de linker zijde van de auto en kwam via de voorruit op het wegdek terecht.

Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het Hofpoort Ziekenhuis. Zijn bromfiets raakte total loss. De linkerzijde van de auto raakte door de aanrijding gedeukt.

Snelheidscontrole
MONTFOORT Zaterdagmorgen heeft de politie tussen half elf en twaalf uur op de M.A. Reinaldaweg een snelheidscontrole gehouden.

Van de 706 gemeten voertuigen overschreden 50 de toegestane snelheid van 80 km/u. Dat snelheidscontroles op deze weg nog steeds noodzakelijk zijn bleek wel uit het feit dat de hoogst gemeten snelheid 144 km/u bedroeg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie