Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pech achtervolgt MRT Rally Team

Datum nieuwsfeit: 17-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Zagreb 16 juni 2001

Pech achtervolgt MRT Rally Team

Na een zeer succesvol 2000 lijkt het voor Rocco Theunissen en Erwin Mombaerts dit jaar niet te mogen lukken. In Bulgarije brandde zijn Toyota Corolla WRC totaal uit en afgelopen weekeind moest het team de Ina Croatia Rally afbreken met een gebroken voorwielophanging.

Op de eerste klassementsproef van de technisch moeilijke Kroatische rally in de omgeving van Zagreb, zat het ritme er nog niet helemaal in en realiseerde Rocco een tweede tijd. Op de tweede proef herstelde hij zich echter al en liep iets van zijn opgelopen achterstand in op Subaru rijder Mark Breijer in. Het beloofde een spannende strijd te worden tussen de twee Nederlandse equipes. Rocco was gedwongen zijn achterstand op een verantwoorde manier in te lopen. Het verleden van dit evenement had geleerd dat het hier makkelijk fout gaat. Bert de Jong en Eddy van den Hoorn zijn hier het levend bewijs van. Maar Bert de Jong had afgelopen jaar ook bewezen dat het voor een buitenlandse equipe mogelijk was deze rally te winnen. De teleurstelling van beide teams was groot toen Breijer na de 30 kilometer lange, derde proef moest opgeven met een gebroken achterwielophanging. Het verschil met de Zuid Europese teams was zo groot dat het MRT Rally Team al meteen ver uitliep. Voor de lange proef in de tweede ronde liep de watertemperatuur van de Toyota op, waardoor de boordcomputer automatisch naar een noodprogramma overschakelde met als gevolg dat de turbo uitviel. Uitgerekend in dezelfde bocht waar drie proeven eerder Mark Breijer zijn achterwielophanging kapot reed raakt ook Theunissen de controle over zijn Toyota kwijt en slaat zijn voorwielophanging op een hoge stoeprand stuk. Met veel pijn, moeite en extra schade konden zij nog net de finish halen, waar bleek dat ook voor hen de rally voortijdig en met redelijk wat schade afgelopen was. "We moeten zien dat we de Toyota voor de rally in Ieper weer in orde hebben. Dit was pech en had eigenlijk niet moeten gebeuren" reageerde Rocco achteraf teleurgesteld.

De rally van Ieper wordt in het weekeinde van 29 en 30 juni a.s. verreden. Het weekeinde daarna doet het team ook mee aan de Deutschland rally.

Winnaar van de Ina Croatia Rally was de Bulgaar Krum Donchev met een Peugeot 306 Maxi.

Voor meer informatie: Motoren Revisie Techniek b.v. Tel.: +31 (0)413-34 20 14 Fax: +31 (0)413-34 39 42. Of Foto Gefo, Zonstraat 31a 6463 AA Kerkrade. Tel.: +31 (0)45-545 13 80 Fax: +31 (0)45-535 03 69 Email:(info@gefo.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie