Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oecumenische viering 50 jaar Vluchtelingenverdrag in A'dam

Datum nieuwsfeit: 17-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KERKEN IN ACTIE

Speciale dienst Keizersgrachtkerk over vluchtelingenverdrag

Oecumenische viering 50 jaar Vluchtelingenverdrag in Keizersgrachtkerk Amsterdam

Utrecht, 13 juni

Op 28 juli aanstaande wordt herdacht dat 50 jaar geleden het internationale Vluchtelingenverdrag van kracht werd. In een samenwerking van 12 vluchtelingenorganisaties -het platform 50 jaar vluchtelingenverdrag - wordt hier o.a. door Kerken in Aktie aandacht voor gevraagd onder het thema Met Recht Beschermd. Als onderdeel hiervan heeft Kerken in Aktie het initiatief genomen tot een oecumenische viering op 17 juni (op 20 juni is het internationaal vluchtelingendag).

De dienst wordt voorbereid door leden van de Keizersgrachtkerk en heeft als titel Met Recht Beschermd. Het beschermen van vluchtelingen volgt direct uit de leefregels die God zijn volk meegeeft: Daarom zult gij de vreemdeling liefde bewijzen, want vreemdelingen zijt gij geweest in het land Egypte Deut.10:19). In de dienst wordt gevierd dat het vluchtelingenverdrag, net als Gods wet, ons aanzet om open te staan voor de noden van de vluchteling. Dan blijkt dat delen uiteindelijk altijd méér geeft dan neemt. Voorganger is ds. Gerhard Scholte; ook Jacques Willemse zal namens Kerken in Aktie/Noodhulp het woord voeren. De dienst vindt plaats in de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566 (tussen Leidsestraat en Spiegelstraat) , Amsterdam en begint om 10.30 uur.

Meer informatie over de activiteiten van het platform zijn te vinden op www.50jaarvluchtelingenverdrag.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie