Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

A-Selectie FC Groningen contracteert Tuhuteru

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: FC Groningen
Zoek soortgelijke berichten
FC Groningen

A-Selectie FC Groningen telt 23 spelers

Datum: 18-06-2001 Tijd: 13:50

Met het contracteren van Ignacio Tuhuteru is het aantal spelers in de A-selectie voor het seizoen 2001/2002 op 23 gekomen. De B-selectie bestaat uit 17 spelers.

A-selectie 2001/2002:
De doelmannen zijn net als afgelopen seizoen Roy Beukenkamp en Egbert Darwinkel. Derde doelman Dennis Schomaker is voor een seizoen verhuurd aan Emmen.
Voor het verdedigende blok van vier verdedigers en twee controlerende middenvelders zijn twaalf spelers beschikbaar. Backs Kurt Elshot, Magnus Johansson, Paul Janssen en Wouter van den Herik droegen ook vorig jaar het groenwit. Net als centrale verdedigers Erwin van de Looi, Mohammed Allach en Melchior Schoenmakers. De middenvelders Johannes Hardarsson (MVV) en Mile Krstev (Veendam) zijn nieuw in de selectie. Joost Broerse was afgelopen seizoen een vaste waarde. Jordi Hoogstrate en Anton Jongsma zijn afkomstig uit de eigen opleiding. De huurovereenkomst van Roel Janssen met Veendam werd een seizoen verlengd.

Ook in het aanvallende blok zijn er twee nieuwe gezichten. Ali Boussaboun (ADO Den Haag) en Ignacio Tuhuteru (Heerenveen) zijn nieuwe vleugelspitsen. Zeven spelers maakten vorig seizoen al deel uit van de selectie: vleugelspelers Arjen Robben, Mustapha El Idrissi en Billy Maximiano; in of achter de spitsen kunnen Hugo, Dejan Curovic, Martin Drent en Hans Visser uit de voeten. Tony Alberda speelt volgend jaar (net als Roel Janssen) op huurbasis voor BV Veendam.

B-selectie 2001/2002:
Van deze groep van 17 spelers hebben vier spelers een aparte status. Mark van de Hor, Arjan Bisseling, Bert Zimmerman en Sergio van Dijk horen tot de A/B-groep en hebben een contract. De andere dertien spelers zijn amateurs.

Doelman Jeroen Lambers krijgt concurrentie van Raoul Breinburg (AFC Amsterdam).
Voor de zes posities in het verdedigende blok zijn Noël Cabral dos Reis (SVVSMC Schiedam), Aron Sheppard (Atlanta) en Dennis van Vuuren (Omniworld Almere) nieuw. Mark van de Hor, Jhonny Meter (A1), Rob van der Sleen, Tim Berger en Arjan Bisseling spelen al langer in het groenwit.

Bert Zimmerman, Sergio van Dijk, Edward Eshuis en Rocky Korssen (A1) krijgen voor de aanvallende posities concurrentie van Soeris Baidjoe (Lelystad '67) en de Angolezen Michael Henriques en Edilson Leandro Garrido, beiden afkomstig van SV Creil.

De spelers, voor wie komend seizoen geen plaats meer is in het tweede elftal, hebben allemaal een nieuwe club in de top van het amateurvoetbal gevonden. Reinier Carabain (VIBOA), Marcel Mraz Petrics (Be Quick), Pong Clemencia (VV Appingedam) en Arjan Vogel (HS'88) blijven in het noorden. Jan-Herm Zomer (Stevo) en Bjorn Honshorst (AGOVV) spelen volgend jaar tegen Mraz en Clemencia in de zondag hoofdklasse C. Erik Piket wordt prof, want hij heeft een contract getekend bij de Eerste Divisionist FC Haarlem.

Teams
Het tweede elftal van trainer Hans Schrijver zal net als dit jaar bestaan uit de spelers van de A-selectie, die niet (genoeg) aan spelen toekomen. Het team zal worden aangevuld met spelers uit de B-selectie. Het beloftenteam van trainer Joop Gall bestaat uit spelers van de B-selectie aangevuld met spelers uit de A-jeugd.

Bron: Internetredactie FC Groningen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie