Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Medische Faculteit Nijmeghen organiseert lunchfestival

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nijmegen, 18 juni 2001

Persbericht nr. 57
Het Groote Pleinfestijn
Cultuur op de Campus presenteert vijf weken lang lunchfestival op de Medische Faculteit

Ontstaan op straat en ook met het Groote Pleinfestijn in de open lucht: HipHop. Vandaag is het festivalterrein de HipHopSpot van Nederland. De HipHop cultuur, bestaande uit de vier magische elementen rap, graffiti, turntablism en breakdance is uitlaatklep voor mensen in de grote steden over de hele wereld. Vandaag worden alle ingredienten van deze jongerensubcultuur getoond op het Pleinfestijn! Aflevering 4 van Het Groote Pleinfestijn op woensdag 20 juni gaat de lucht in als The Hip Hop Experience...

Programma

Turntablism door DJ Kypski
Turntablism is de muzikale kunstvorm waarbij met behulp van twee draaitafels, een mixer, platen, samples en scratchen wordt gepoogd een nieuw stuk muziek te componeren of een reeds bestaand stuk opnieuw vorm te geven. Dj Kypski won de laatste jaren vele wedstrijden op het gebied van turntablism. Als multitalent werkte hij mee aan vele projecten en met zijn werk heeft hij inmiddels vele ogen van bewondering geoogst. Hij maakt deel uit van de Wax Wankerz, een turntablist crew waarin de beste hiphop dj's van Nederland hun talenten hebben gebundeld. Ook werkte hij samen met Hans Dulfer aan een jazzproject. Vandaag toont hij hoogstandjes van turntablism.

Breakdance door Illusionary Rockaz
Hip hop en breakdance horen bij elkaar. De Breakdance groep Illusionary Rockaz weet dit als geen ander! Sinds haar ontstaan in '98 heeft het gezelschap al heel wat performances laten zien, waaronder op TMF, en hebben de groepsleden hard gewerkt. Niet onbeloond, want een van de leden, Masterius, werd Individual Champ op Spin Off '99. Op het Pleinfestijn zijn hun talenten te aanschouwen!

Muziek Imadodattaz
Dit muzikantencollectief is ster in het creëeren van een easy-listening vorm van hiphop. MEL OD, Y's KID en I.N.T. maken gebruik van vele vibed-out beats en invloeden van de soulmuziek. De groep bestaat sinds 1996, maar zijn sinds 2000 in de huidige samenstelling aktief. De leden hebben allen hun plaats in het internationale hip hop-wereldje en zijn op het Pleinfestijn aanwezig voor een unieke performance.

Graffitti
Spuitbussen, viltstiften en grote muuroppervlakten zijn de benodigdheden voor graffiti: de beeldende uitlaatklep van de hip hoppers. De tags (afkortingen van namen) werden uitdrukkingsmiddel van de jongeren en deze stijl van kleurrijke grote figuren in combinatie met invloeden uit de strips zorgde voor interesse uit de kunstwereld. Zo ontstonden de graffitikunstenaars! Op het Groote Pleinfestijn een manifestatie door graffittikunstenaars van het eerste uur.

Het Groote Pleinfestijn vindt plaats op woensdag 30 mei, 6,13, 20 en 27 juni van 12.00 tot 14.00 uur op het grasterras van Geert Grooteplein op de Medische Faculteit van de Katholieke Universiteit. Organisatie van het festival is in opdracht van de Faculteit der Medische Wetenschappen en het UMC/St. Radboudziekenhuis in handen van Cultuur op de Campus.

Voor een volledig overzicht van het programma kunt u contact opnemen met Annemieke Attema, Cultuur op de Campus, T: 024-3615912 / E: (A.Attema@dcm.kun.nl) Ook kunt u surfen naar www.cultuuropdecampus.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie