Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aegon voltooit overname van direct marketing van J.C. PENNEY

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Bron: AEGON
Zoek soortgelijke berichten
AEGON AEGON VOLTOOIT ACQUISITIE VAN DIRECT MARKETING SERVICES BEDRIJVEN VAN J.C. PENNEY
Overname maakt AEGON USA marktleider in levens- en ongevallenverzekeringen via direct marketing

AEGON N.V., houdstermaatschappij van AEGON USA, Inc., heeft de aankoop van de Direct Marketing Services bedrijfsonderdelen van J.C. Penney middels een dochter in de Verenigde Staten voltooid. Hiermee is de transactie afgerond die op 8 maart van dit jaar werd aangekondigd. De aankoopprijs bedroeg USD 1,3 miljard in contanten.

AEGON voldeed deze transactie geheel in contanten. De transactie is gefinancierd uit de opbrengst van de uitgifte van nieuwe gewone aandelen AEGON N.V. die op 30 mei 2001 heeft plaatsgevonden. Inclusief het effect van de uitbreiding van AEGON's uitstaande aandelenkapitaal wordt verwacht dat de acquisitie zal resulteren in een klein positief effect op de winst per aandeel in 2001. Deze emissie vertegenwoordigt een uitbreiding van ongeveer 4% van AEGON's totale uitstaande aandelenkapitaal.

Den Haag, Baltimore, 18 juni 2001

Voor nadere inlichtingen:

AEGON USA, Inc. AEGON N.V.
Press and Public Relations Group Communications
+ 1 410 576 45 76 + 31 70 344 83 44


Investor Relations Investor Relations

+ 1 410 576 4577 + 31 70 344 83 05Meer achtergrondinformatie over AEGON en AEGON USA, treft u aan op de web sites: www.aegon.com en www.aegonins.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie