Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 18-06-2001 Politieberichten van 17/6 (13.00 uur) t/m 18/6 (07.00 uur)

Lemmer: diefstal auto
Zondag tussen 00.15 en 07.30 uur werd vanaf het Vrouwezand een personenauto, merk Peugeot 106 Xrd 1.4, kleur rood, voorzien van het kenteken HJ-PL-32 weggenomen. De eigenaar, een 42-jarige inwoner van Lemmer heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak kerk
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in de kerk van de Gereformeerde gemeente aan de Vredeman de Vriesstraat. Via het vernielen van een slot in de deur kwam men de kerk binnen. In de kerk werden een tussendeur en drie kastdeuren vernield. Een cd-speler en een versterker werden weggenomen. Een 41-jarige inwoner van Leeuwarden heeft namens de kerk aangifte gedaan.

Rinsumageest: aanrijding met licht gewonde
Zondag omstreeks 13.10 uur vond op de Lauwerseewei net voorbij de kruising met de Stenendam een eenzijdig ongeval plaats. Een 48-jarige inwoonster van Snakkeburen kwam met haar auto in de berm terecht en bij de daarop volgende stuurcorrectie verloor zij de macht over het stuur en kwam in de sloot naast de weg tot stilstand. De vrouw kon op eigen gelegenheid de auto verlaten. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum, alwaar bleek dat de verwondingen meevielen. De vrouw moest 24 uur voor observatie in het ziekenhuis blijven.

Harlingen/Joure: wateroverlast
Zondagmorgen kwamen bij de politie verschillende meldingen binnen van wateroverlast in Harlingen en Joure. Tijdens een hevige regenbui kwam in Harlingen een gedeelte van de binnenstad (o.a. de Voorstraat, de Lanen, de Schritsen en de Spoorstraat) blank te staan. Verschillende winkels liepen onder. Enkele straten werden afgezet voor het verkeer en de brandweer heeft het water weggepompt. In Joure kwamen de Pastorielaan, de Titus Brandsmaweg en de Brugstraat onder water te staan. Ook deze wegen werden afgezet en ook hier werd door de brandweer handelend opgetreden.

Rotsterhaule: aanrijding licht gewonde
Zaterdag omstreeks 16.40 uur vond op de Hoge Dijk een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 19-jarige inwoner van Scharnegoutum reed met zijn auto langzaam over de weg daar hij naar een adres op zoek was. Een achter hem rijdende personenauto, bestuurd door een 52-jarige inwoner van Oranjewoud, wilde de voor hem rijdende auto inhalen. Toen hij hiermee bezig was sloeg de bestuurder in de voorste auto linksaf. De bestuurder uit Scharnegoutum kwam met zijn voet klem te zitten en werd door de brandweer uit de auto gehaald. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen en kon na behandeling weer naar huis.. Beide auto`s raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept. Naar de juiste toedracht van deze aanrijding stelt de politie een onderzoek in.

Appelscha: lastige jongelui
Zondag omstreeks 15.30 uur kwam er een melding binnen dat door een aantal jongens vernielingen zouden worden gepleegd aan auto`s, die stonden geparkeerd op de parkeerplaats naast de Provinciale weg Drachten Smilde onder Appelscha. Ook zouden er mensen bedreigd zijn door de groep jongens. De parkeerplaats is een ontmoetingsplaats voor homo`s. Toen de politie ter plaatse kwam, vluchtten de jongens weg. Twee jongens, een 18-jarige inwoner van Oosterwolde en een 17-jarige inwoner van Appelscha konden ter plaatse worden aangehouden. Drie andere jongens, een 14 en 16 jarige inwoner van Appelscha en een 14-jarige inwoner van Oosterwolde werden later aan het bureau ontboden en aangehouden. De jongens hadden twee inwoners, 44 en 49 jaar, uit de gemeente Weststellingwerf, bedreigd en uitgescholden. De mannen waren bang geworden en waren het bos ingevlucht en hadden met hun GSM de politie ingelicht. De jeugdige verdachten hadden bewust de parkeerplaats opgezocht om eventuele mannen daar lastig te vallen. Van vernieling was geen sprake. De verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: stadionverbod
Tijdens de voetbalwedstrijd Cambuur Exelsior (Rotterdam) werd een 19-jarige inwoner van Leeuwarden van de tribune gehaald. De jongeman had een stadionverbod. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 21.05 uur werd op de Oosterkade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Rohel, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 460 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Lemmer: mishandeling
Zondag omstreeks 21.25 uur vond bij de tunnel aan de Plattedijk een mishandeling plaats. Een 51-jarige inwoner van Lemmer werd toen hij zijn hond uitliet, zonder noodzaak geslagen door een 18-jarige inwoner van Lemmer. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden. De jongeman kon geen reden opgeven voor zijn daad. Hij werd overgebracht naar het bureau. Het slachtoffer liep een open wond aan zijn hoofd op en werd door een huisarts behandeld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: onder invloed
Maandag omstreeks 01.00 uur werd op de Verlengde Schrans een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 520 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie