Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 18 juni 2001

Getuigenoproep Lisse (D1)
De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding op donderdag 14 juni tussen 14.15 en 14.30 uur. Een onbekende man zou een minderjarig meisje in een zijstraatje van de Grachtweg hebben aangesproken en vervolgens onzedelijk hebben betast. Het straatje loopt richting de Herenweg, naar het parkeerterrein achter de Hoogvliet. De man heeft het volgende signalement: Blanke man van ongeveer 1.80 á 1.85 meter lang. Donkerblond kort haar, pukkels in het gehele gezicht. Witte broek met t-shirt van onbekende kleur. Getuigen wordt verzocht zich bij de politie te melden via telefoonnummer 0900-8844. Slachtoffers van een zelfde feit kunnen zich ook bij de politie melden.

Bewoonsters overlopen inbreker Hillegom (D1)
Een 67-jarige bewoonster van een woning aan de Hofzicht overliep op zaterdag 16 juni rond 09.15 uur een inbreker in haar woning. De bewoonster die boven was, hoorde de bel. Zij keek uit het raam maar zag niets. Toen zij toch maar even naar beneden liep, liep ze op de trap een inbreker tegen het lijf. De vrouw zette het op een schreeuwen. De inbreker vluchtte daarop de woning weer uit. Uit de woning had hij nog niets mee kunnen nemen. De politie denkt dat de inbreker ook rond dat tijdstip bij drie andere identieke inbraken betrokken is geweest. In een woning aan de Juliana van Stolberglaan werd hij ook overlopen door de 58-jarige bewoonster. Ook hier ging de inbreker na zijn ontdekking op de vlucht. Verder bezocht hij een woning aan de Hofstraat en een woning aan de Wilhelminalaan. Uit de laatste woning worden in ieder geval c.d.'s vermist.

Smalspoormachinist komt met been tussen locomotieven Valkenburg (D2)
Een 42-jarige man uit Hillegom, in zijn vrije tijd machinist bij de smalspoorstichting aan het Valkenburgsemeer, liep op zondag 17 juni rond 14.00 uur op het terrein een verbrijzelde enkel en een gecompiceerde onderbeenbreuk op. Tijdens het verplaatsen van een locomotief kwam hij met zijn been tussen de stootbumpers van twee lokomotieven terecht. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Aanrijding met gewonde Leiderdorp (D3)
Een 16 jarig meisje uit Leiderdorp is zaterdag 16 juni omstreeks 01.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Zijldijk. Een 15 jarige jongen uit Leiderdorp reed met zijn bromscooter over de Rietschans en wilde bij de kruising linksaf de Zijldijk oprijden. De bromscooter ging onderuit. Zij 16 jarige duopassagiere raakte gewond. Zij is met letsel aan haar enkel overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis. De jongen krijgt proces-verbaal omdat hij de bromscooter bestuurde terwijl hij nog niet 16 jaar was.

Jongeman van portemonnee beroofd Leiden (D4) Een 21-jarige man uit Leiden werd op vrijdag 15 juni rond 03.45 uur op de Sint Aagtenstraat van zijn portemonnee beroofd. Tijdens het van het slot halen van zijn fiets werd hij plotseling in het gelaat geslagen door een nog onbekende man. Daarbij kwam hij ten val. Op dat moment roofde de onbekende man zijn portemonnee met daarin geld en diverse pasjes. De jongeman ging er op een fiets vandoor.

Hulpverlening slaat om in vechtpartij Leiden (D4) Een hulpverlening door de politie aan twee onwel geworden meisjes bij de Groenoordhal, is op vrijdag 15 juni rond 18.15 uur uitgelopen op een vechtpartij waarbij uiteindelijk vijf arrestaties door de politie zijn verricht. De politie werd te hulp geroepen naar de op dat moment aan de gang zijnde Banenmarkt. Twee meisjes waren onwel geworden. Op het moment dat wee agenten en ambulancepersoneel hulp aan de twee verlenen, rent er één de hal in, schreeuwt, vloekt en slaat wild met haar armen om zich heen. Een agent grijpt in en brengt haar weer naar buiten. Op dat moment slaat de vlam in de pan. Een groep jongeren komt naar buiten en keert zich tegen de agenten. Daarbij worden de agenten beledigd en wordt aan hun lijf gezeten. De agenten houden daarop een 19-jarige Leidenaar aan. De groep jongeren probeert deze te ontzetten. Ter assistentie opgeroepen agenten houden vervolgens de groep jongeren op afstand. Daarbij moesten zij een aantal malen de wapenstok gebruiken. Uiteindelijk houdt de politie nog vier verdachten aan ter zake van openlijke geweldpleging. De verdachten, allen uit Leiden en in de leeftijd van 15, 14,16 en 17-jaar, werden na verhoor en een nacht op het politiebureau op zaterdag na het opmaken van een proces-verbaal heengezonden.

Insluiper probeert bewoonster op te sluiten Voorschoten (D4) Een onbekende insluiper probeerde op vrijdag 15 juni rond 18.10 uur een 81-jarige bewoonster van een woning aan De Zeven Provinciën in haar badkamer op te sluiten. De 81-jarige die in haar man tegen de man op liep probeerde de man naar buiten te duwen. Dit lukte haar niet. De man daarentegen lukte het wel de vrouw in de badkamer te duwen. Deze kon echter niet op slot. De vrouw probeerde daarna de man alsnog naar buiten te werken. Dit lukte, de man ging weg maar zag nog wel kans om op zijn terugtocht een geldbakje met daarin een klein geldbedrag mee te nemen.

Dronken automobilist rijdt verkeerspaal uit de grond Leiden (D4) De politie hield op vrijdag 15 juni rond 23.20 uur op de Langegracht een 23-jarige automobilist uit Leiden aan. Agenten waren er getuige van dat deze automobilist kort daarvoor met de achterkant van zijn bestelauto een verkeerspaal op de Lammermarkt uit de grond reed. De agenten lukte het om de man op de Langegracht te laten stoppen. Een ademanalyse wees uit dat hij had gedronken. Hij kwam tot 285 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Onder invloed rijden Leiden (D4) De politie hield op zaterdag 16 juni rond 01.45 uur op de Langegracht een 19-jarige automobilist uit Leiden aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam tot 310 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Marmerdief ontkomt Leiden (D4) Een marmerdief wist op zaterdag 16 juni rond 02.15 uur uit de handen van de politie te blijven. De politie trof op een terrein van een natuursteenbedrijf aan de Kenauweg een auto met aanhangwagen aan. In de aanhangwagen lag een man die zich kennelijk voor de motoragent verstopte dan wel schuil hield. Toen de agent de man wilde aanspreken sprong hij op, sprong in zijn auto en reed met gillende banden weg. Een achtervolging leidde tot de Hoge Morsweg. Daar treft de politie losgekoppelde aanhangwagen aan. De auto is echter in het nachtelijke duister verdwenen. De aanhangwagen met daarin brokken marmer zijn weer teruggegaan naar het bedrijf. De politie zet het onderzoek naar de marmerdief voort.

Toezicht uitgaanspubliek Leiden (D4) Tijdens de nachtelijke surveillances beleefde de politie van vrijdag 15 op zaterdag 16 juni een rustige nacht. Er vielen geen verbalen voor het zogeheten 'wild plassen'. Wegens het niet tijdig sluiten kreeg een horecagelegenheid aan het Noordeinde een proces-verbaal. Bij enkele etablissementen moest de politie waarschuwend optreden in verand met het overmatig produceren van geluid. Verder hield de politie nog een viertal jongeren aan voor het vernielen van ruiten en twee wegens baldadigheid. Ook in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni werden geen overtredingen geconstateerd voor 'wild plassen'. De politie heeft de indruk dat steeds vaker de openbare urninoirs worden gebruikt. Ook nu moest de politie enkele malen bij geluidsoverlast waarschuwend optreden. Verder hield zij op de Nieuwe Beestenmarkt bij een vechtpartij vier jongeren aan.

Inbraak in woning Leiden ( D4) Op zaterdag 16 juni werd tussen 02.30 uur en 11.00 uur ingebroken in een woning aan de Hoefstraat. Vermoedelijk kwamen de inbrekers binnen met behulp van een valse sleutel. Uit de woning worden horloges, sieraden, een fotocamera, fietsen, schoenen en kleding vermist. Van zaterdag 16 op zondag 17 juni werd ingebroken in een woning aan de Rijnsburgerweg. Vermoedelijk kwam men binnen met een valse sleutel. Uit de woning werden geld en pasjes weggenomen. Op zondag 17 juni werd er ingebroken in een woning aan het Levendaal. Vermoedelijk slopen de bewoners hier binnen. Uit de woning wordt een pot met kleingeld vermist.

Arm uit de kom bij motorrijder Leiden (D4)
Een 38-jarige motorrijder uit Zoeterwoude-dorp liep op zaterdag 16 juni rond 13.30 uur op de Hooiegracht een arm uit de kom op. De man zag geen kans meer om op tijd zijn motor tot stilstand te brengen nadat hij zag dat een 37-jarige automobilist uit De Kaag op de Hooigegracht keerde.

Inbraak in woning Voorschoten (D4) Op zaterdag 16 juni werd er rond 17.00 uur ingebroken in een woning aan de Grieglaan. Een buurman zag drie jongens de tuin van de woning in lopen en belde naar de bewoonster. Zij had wel wat in haar woning gehoord maar daar verder geen aandacht aan besteed. Het bleek dat er toch een mobiele telefoon verdwenen was.

Jongeren mishandeld Leiden (D4) Een 18-jarige Leidenaar en een 19-jarige Warmonder zijn op zaterdag 16 juni rond 22.00 uur op het fietspad langs de Ijsselmeerlaan door een groep van ongeveer zes jongeren mishandeld. De twee fietsen met nog een vriend over het fietspad. Een bromfiets naderde hen van achteren. De bestuurder en de duopassagier begonnen zonder aanleiding in te slaan en te schoppen op één van de fietsers. De fietsers probeerden zich uit de voeten te maken. De twee van de bromfiets kregen echter steun van nog vier jongeren. Daarop kregen de twee klappen en trappen. Daarna verdween de groep weer. De beschadigingen bestonden ondermeer uit een bloedneus, tanden door boven- en onderlip en meerdere bulten op het hoofd en pijn over het gehele lichaam.

Inbraak in schuur Leiden (D4) Op zondag 17 juni werd tussen 00.30 en 08.30 uur ingebroken in een schuur van een woning aan de Lusthoflaan. Een hangslot werd vernield. Uit de schuur werd een bromfiets van het merk Puch en een opoe-fiets, een Gazelle herenfiets en een tuinstoel gestolen.

Controle Visserijwetgeving Nieuwkoop (D5) Op 16 juni 2001 's morgens hebben agenten van team Nieuwkoop een visserijcontrole gehouden. Tijdens deze controle zijn naast de Langeraarse- en Nieuwkoopse plassen ook alle overige wateren gecontroleerd. Bij deze controle zijn ook politievaartuigen ingezet. In totaal zijn er 194 sportvissers en 2 beroepsvissers gecontroleerd.
Er is 22 keer Proces-verbaal opgemaakt. Bijna allemaal voor het niet hebben dan wel niet kunnen tonen van een sportvisakte. Tijdens de conrole zijn tevens twee schippers verbaliseerd omdat men niet in het bezit was van de vereiste vaarvergunning.

Fietsertje aangereden Alphen a/d Rijn (D5) Op vrijdag 15 juni omstreeks 18.00 uur is er een 10-jarig jongetje uit Alphen a/d Rijn aangereden door een personenauto op de Marokkostraat in Alphen a/d Rijn. Het jongetje reed op zijn fiets door de brandgangen achter de woningen op de Marokkostraat. De jongen reed vanuit de brandgangen opeens de rijbaan op waar een 34-jarige bestuurder van een personenauto reed. De bestuurder kon de jongen niet meer kon ontwijken en een aanrijding was het gevolg.De jongen is voor de zekerheid door de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor controle. Na behandeling aan wat schaafwonden kon de jongen weer naar huis.De bestuurder van de personenauto kwam er met de schrik en materiele schade aan de auto vanaf. De politie heeft de gegevens genoteerd.

Aanrijding met letsel Nieuwveen (D5) Op zondag 17 juni om 13.30 uur zijn op de rotonde, Provinciale weg N231, Achterweg en de Oude Spoorbaan in Nieuwveen een autobus en een personenauto in aanrijding gekomen. De 81-jarige bestuurster van een personenauto die al op de Rotonde reed kreeg geen voorrang van de autobus bestuurd door een 33-jarige man uit Schoonhoven. De buschauffeur heeft nog wel krachtig geremd maar de bus gleed door en kwam in aanrijding met de personenauto. Twee inzittenden van de personenauto, een 33-jarige vrouw uit Nieuwveen en een 49-jarige vrouw uit Nieuwveen zijn beiden met nekletsel en borstletsel naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp gebracht. De technische verkeerspolitie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Dronken bestuurder rijdt tegen lantaarnpaal Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Een 39-jarige Rotterdammer heeft zaterdagnacht 16 juni omstreeks 02.30 uur op het Stadhuisplein met een bestelbusje een lantaarnpaal omver gereden. De politie heeft bij de bestuurder een ademanalyse afgenomen. Hierbij bleek de man een ademalcoholgehalte van 845 ug/l te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vrouw rijdt tegen boom Moerkapelle (D6)
Een 22-jarige Waddinxveense is zaterdag 16 juni omstreeks 09.30 uur op de Bredeweg tegen een boom aangereden. Zij was de macht over het stuur kwijtgeraakt en ramde met de linkerkant van de auto een boom. Hierna kwam ze op het fietspad tot stilstand. De brandweer moest de auto openknippen waarna ambulancepersoneel het slachtoffer kon helpen. Ze is met een gebroken rechterpols en hoofdletsel naar het Groenehartziekenhuis vervoerd.

Auto rijdt van dijk Ouderkerk a/d IJssel/Gouderak (D8) Een 43-jarige Gouwenaar is zondagnacht 17 juni omstreeks 01.50 uur van de IJsseldijk Noord af gereden. Onder aan de dijk is hij in een tuin tot stilstand gekomen. De Gouwenaar reed in de richting van Ouderkerk a/d IJssel toen hij in een bocht naar links met de rechterkant van de auto tegen de vangrail aankwam. Hierna schoot hij aan de andere kant de dijk af. De man bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. Onderzoek wees een ademalcoholgehalte van 580 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij verklaarde dat hij een uitwijkmanoeuvre moest maken voor een hem tegemoetkomende auto die op zijn rijstrook reed. Dit zou een donkerkleurige Opel Astra Stationcar geweest kunnen zijn. De politie verzoekt getuigen van dit ongeval zich te melden via 0900-8844.

Onder invloed Schoonhoven (D8) Een 50-jarige Gouwenaar is zondagavond 17 juni omstreeks 21.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie had een melding binnengekregen dat er in Groot Ammers een man de pont naar Schoonhoven op wilde rijden die de indruk maakt dronken te zijn. Hierop wachtte de politie de Gouwenaar aan Schoonhovense zijde op. Bij het aanspreken roken de agenten een alcohollucht. Ook waren zijn ogen rood en sprak de man met dubbele tong. Onderzoek wees een ademalcoholgehalte van 705 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Praktische verkeersexamens Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Op donderdag 14 juni en vrijdag 15 juni hebben kinderen van 6 basisscholen het praktische verkeersexamen afgelegd. Twaalf kinderen wisten niet het examen met goed gevolg te volbrengen. Twee kinderen konden door omstandigheden niet deelnemen aan het examen. Voor de gezakten en de afwezigen zal er komende week een (her)examen plaatsvinden.

Verkeersongeval Bodegraven (D7)
Een 84-jarige fietser uit Gouda is op vrijdag 15 juni gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De fietser reed over het Calspad en ging rechtsaf de Ridder van Catsweg op over het fietspad om vervolgens linksaf te slaan. Een 46-jarige automobiliste uit zijn woonplaats reed over de Ridder van Catsweg in de richting van de Burgemeester van Rheenensingel. Ter hoogte van het Calspad zag zij de fietser rijden en dacht dat deze rechtdoor zou gaan. Toen de fietser linksaf sloeg probeerde de automobilste hem nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser is met letsel aan een hand en pijn in een heup overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Geluidscontrole horeca Gouda (D7)
De politie heeft op vrijdagavond 15 juni samen met de milieudienst een geluidsmeting gedaan bij drie horecagelegenheden. Bij een bedrijf op de Keizerstraat, een op de Hoogstraat en een op de Korte Groenendaal werd teveel geluid geproduceerd. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.

'Hotspots' controle Gouda (D7)
De politie heeft op vrijdag 15 op zaterdag 16 juni tussen 20.00 uur en 04.00 uur gecontroleerd op overlast. Op de Markt is in deze periode diverse malen gecontroleerd. De hele avond was het rustig. Rond 03.10 uur werd het ter hoogte van de Korte Tiendeweg rumoerig. De politie hield hierbij een 18-jarige man uit Gouda aan voor het niet voldoen aan een vordering. Ook op de Lange Groenendaal is de politie meerdere keren langs geweest. Er werden geen bijzonderheden geconstateerd. Op de Prins Hendrikstraat werd een groep van vier jongeren aangesproken door de politie. Verder bleef het rustig. Op de Groeneweg was op de avond een eindfeest van de vierdaagse gaande. Hier was enige overlast omdat de deuren van de zaal open stonden. De deuren werden op last van de politie gesloten. Het feest eindigde rond 01.00 uur. De controle werd verricht door de bike patrol en een hondegeleider.

Verdachte diefstal uit bedrijf aangehouden Gouda (D7)
De politie heeft op zaterdag 16 juni omstreeks 19.20 uur een 15-jarige jongen uit Den Haag aangehouden. De jongen werd in een horecagelegenheid aan de Blekersingel betrapt door een gast van een besloten feest toen hij met zijn hand in jassen zat te zoeken. De man sprak de jongen hierop aan en zette hem buiten het pand. De gealarmeerde politie heeft de jongen aangehouden.

Diefstal uit woning Gouda (D7)
In een woning aan de Majoor Fransstraat werd tussen vrijdag 15 juni 07.45 uur en zaterdag 16 juni 01.15 uur ingebroken. Via een ingeslagen deurbovenlicht en een opengebroken tussendeur werd de woning binnengetreden. Weggenomen werd onder andere een computer.

Geluidscontrole horeca Bodegraven (D7)
De politie heeft op zaterdagochtend 16 juni samen met de milieudienst een geluidsmeting gedaan bij een horecagelegenheid aan de Van Tolstraat. Bij de meting bleek dat er teveel geluid werd geproduceerd. De politie maakt proces verbaal op.

Geluidscontrole horeca Reeuwijk (D7)
De politie heeft op zaterdagochtend 16 juni samen met de milieudienst een geluidsmeting gedaan bij een horecagelegenheid aan de Van Heuven Goedhartstraat. Bij de meting bleek dat er teveel geluid werd geproduceerd. De politie maakt proces verbaal op.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden snelheidstoezicht In de afgelopen week controleerde de politie op de Hogeveenseweg ruim 15.000 bestuurders op hun snelheid. 97% hield zich aan de maximumsnelheid van 80 km/u. Ook op de andere doorgaande wegen in de regio was het percentage snelheidsovertreders laag. Op de Rijndijk, een route die bij Zoeterwoude-Rijndijk en Hazerswoude-Rijndijk door de bebouwde kom voert, werd deze week opnieuw intensief op snelheid gecontroleerd. Hoewel 85% zich aan de snelheid hield, werden 800 automobilisten bekeurd omdat zij harder reden dan toegestaan. alcoholcontroles Het verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft maandag, vrijdag en zaterdag alcoholcontroles gehouden in de regio. In totaal kregen 1150 mensen daarbij een blaastest aangeboden. 10 personen werden aangehouden. Maandag werd gecontroleerd op de Veurseweg in Voorschoten. Vrijdagavond controleerde de politie in de namiddag op de Baanderij, het industrieterrein in Leiderdorp. 's Avonds werd op de Hogeveenseweg tussen Boskoop en de kruising met de Gemeneweg post gevat. In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de politie op de Weeresteinstraat in Hillegom en op de Heereweg in Lisse. De overtredingen varieerden van 240 ug/l (0,50 promille) tot 445 ug/l (ruim 1,0 promille). Het rijden onder invloed is een misdrijf en wordt zwaar bestraft. De boete is afhankelijk van het geconstateerde alcoholgehalte minimaal f410. verkeershandhaving in de komende week: maandag 18 juni t/m 24 juni
Op de doorgaande wegen door de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Maandagmiddag wordt in Hazerswoude-Dorp en Zoeterwoude-Dorp gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Deze controles worden gecombineerd met controles op het gebruik van alcohol. Woensdagavond voert de politie een alcoholcontrole uit in de gemeente Leiderdorp. Op vrijdagavond vindt in de gemeente Rijnsburg een alcoholcontrole plaats. Dagelijks houdt het verkeershandhavingsteam controles op het dragen van de veiligheidsgordel. Maandag in de bebouwde kom van Lekkerkerk en Schoonhoven, dinsdag in Rijnsburg, Oegstgeest, Voorhout, Lisse en Hillegom. Donderdag wordt in Voorschoten gecontroleerd.


Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie