Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamers Krasnapolsky via Bookings.org online te boeken

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemiddeld 20 kamers per week on-line gereserveerd
Krasnapolsky via BOOKINGS on-line te boeken

Amsterdam, 18 juni 2001 - BOOKINGS, de Nederlandse marktleider op het gebied van on-line hotelreserveringen, heeft de website van het Golden Tulip Grand Hotel Krasnapolsky uitgerust met een on-line reserveringsmodule. Met deze aan de hotelsite verbonden applicatie, kunnen gasten niet alleen algemene hotelinformatie via de site krijgen, maar ook real-time kamers, suites en appartementen boeken. Een bevestiging volgt per e-mail. Doordat de boekingen via een centraal punt binnenkomen, is doorbellen of faxen van bevestigingen overbodig en worden de hotel reserveringsmedewerkers minder zwaar belast. Ook maakt de site de mogelijkheid voor het huren van appartementen in plaats van hotelkamers toegankelijker. In mei, de eerste maand dat de module actief was, is meer dan 40% van de on-line boekingen van Krasnapolsky via de Bookings-applicatie op de website binnengekomen.

"Door onze bekende naam kwamen al veel bezoekers naar onze site voor informatie, maar binnen de Amsterdamse en Nederlandse hotellerie is het uniek dat ook via de eigen site on-line geboekt kan worden", zegt Elisabeth Stevens, Director of Reservations & Banquet Sales van Krasnapolsky. In de maand mei heeft het hotel 86 boekingen van hotelkamers (goed voor 199 nachten) waarvan 4 boekingen van appartementen (goed voor 24 nachten) via de Bookings-applicatie binnengekregen. "Vroeger kregen we via internet 5 reserveringen per week en nu 20. Terwijl onze eigen identiteit behouden blijft." Stevens noemt on-line invoeren van aanbiedingen en arrangementen en de mogelijkheid om gasten on-line inzage te geven in het actuele kameraanbod, de langverwachte volgende stap in de hotelwereld. "Ons doel is om op dat gebied in de pas te lopen met de hotellerie in de Verenigde Staten en dus hier voorop te lopen", aldus Stevens.

De Krasnapolsky website (www.krasnapolsky.nl) is sinds 1996 on-line, maar klanten konden alleen via een invulformulier reserveren waarna het hotel per fax of telefoon moest reageren. Nu kunnen potentiële gasten het hotel via de Krasnapolsky site, de Golden Tulip site en de Bookings website on-line boeken.

Over Bookings
Het Nederlandse BOOKINGS is de nationale marktleider op het gebied van on-line hotelreserveringen. Onder andere door de recente overname van de database van LeisurePlanet biedt BOOKINGS het meeste complete aanbod van onafhankelijke hotels over de hele wereld. Het aanbod van BOOKINGS beslaat meer dan 16.000 onafhankelijke (inter-)nationale hotels en hotelketens. De BOOKINGS website wordt dagelijks door 20.000 internetgebruikers bezocht en genereert 3,5 miljoen pageviews per maand. Een groot aantal onafhankelijke hotels en hotelketens biedt bezoekers van hun web-sites on-line reserverings-mogelijkheden via het BOOKINGS-systeem. Het systeem bestrijkt inmiddels 65 landen en zal naar verwachting in 2001 wereldwijd bereik hebben. Het in 1996 opgerichte BOOKINGS is gevestigd in Amsterdam en heeft 56 medewerkers in vestigingen, over de hele wereld verspreid. De omzet in 2000 groeide 400%. De verwachte groei in 2001 zal opnieuw 300-400% bedragen.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie