Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veertig miljoen voor tweedegraads lerarenopleidingen

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Centrum voor Arbeidsverhoudingen

18 juni 2001 - Min OCW

Veertig miljoen voor tweedegraads lerarenopleidingen

Er komt 40 miljoen extra beschikbaar om de huidige spreiding van tweedegraads lerarenopleidingen in stand te houden en de noodzakelijke vernieuwingen voort te zetten. Minister Hermans en de acht betrokken hogescholen hebben hierover vandaag een akkoord bereikt.

De spanning op de onderwijsarbeidsmarkt maakt een gespreid aanbod van lerarenopleidingen van groot belang. Op dit moment geven de lerarenopleidingen invulling aan de vernieuwingen onder de noemer "Educatief partnerschap" (EPS). Dit houdt in dat speciale programma's worden ontwikkeld die zijn toegesneden op de ervaring en achtergrond van verschillende doelgroepen, zoals zij-instromers. Om aan de groeiende vraag naar leraren te kunnen voldoen is het van belang dat de lerarenopleidingen deze vernieuwing voort kunnen zetten. De hoge kosten van deze noodzakelijke vernieuwingen en de kleinschaligheid van de bestaande opleidingen leggen een grote budgettaire druk op de betrokken instellingen.

Met het extra geld dat minister Hermans nu beschikbaar stelt kunnen de hogescholen de spreiding van lerarenopleidingen tot in ieder geval 1 januari 2005 garanderen. Daarnaast verklaren de hogescholen dat zij met het extra geld in staat zijn een stabiele en gezonde financiële situatie van de lerarenopleidingen te bereiken. Dit doen zij onder meer door gezamenlijk verdere afspraken te maken over bijvoorbeeld de samenwerking met scholen, overname van personeel, of samenwerking met lerarenopleidingen basisonderwijs.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie