Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport werkgeversaansprakelijkheid bij beroepsziekten

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Rapport over werkgeversaansprakelijkheid bij beroepsziekten

In opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het Instituut voor Research & Beleid een onderzoek verricht naar werkgeversaansprakelijkheid bij beroepsziekten.

Doel van het onderzoek was een beeld te krijgen van de situatie voor wat betreft de verzekerbaarheid van beroepsziektenrisicos. Tevens is een beeld nodig van het aantal, de hoogte en de aard van schadeclaims ten gevolge van beroepsziekten tot nu toe.
Het rapport concludeert dat het risico momenteel voldoende verzekerbaar is, maar dat werkgevers het risico nog vaak onderschatten en niet in relatie brengen met hun aansprakelijkheidsverzekering. Wordt er geclaimd, dan valt het risico gewoon onder de dekking. Vervolgens wordt gesignaleerd dat er een toename van claims te verwachten is vanwege de bredere aandacht voor het risico en de verscherping van wet- en regelgeving ten aanzien van werkgeversaansprakelijkheid, en de opstelling van de rechter terzake. Het onderzoek is verricht volgens een kwalitatieve en een kwantitatieve aanpak: een aantal diepte-interviews, en een enquête uitgezet bij 3.000 werkgevers.

Bondig, juni 2001
Ga een pagina terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie