Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Noord

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 08.55 uur
Rijden onder invloed

SOEST Zondagavond kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Soesterbergsestraat.

Omstreeks kwart over elf reed een 42-jarige bestuurder uit Soest vanuit de richting Soesterberg in de richting van Soest. De man wilde met zijn bestelbusje een auto die voor hem reed inhalen. Tijdens de inhaal manoeuvre raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam aan de andere kant van de weg tegen een boom tot stilstand.

Door getuigen werd gezien dat hij uit het busje kroop en het bos in rende. Op het moment dat de politie ter plaatse kam was de man inmiddels weer uit het bos gekomen en had daar diverse getuigen bedreigd als zij iets over de toedracht aan de politie zouden vertellen.

In gesprek met de man roken de agenten dat hij gedronken had en wilden hem een blaastest laten afleggen. De Soesternaar werd agressief en wilde de agenten een kopstoot geven. Hij werd geboeid afgevoerd naar het bureau. Hier bleek uit de ademanalyse dat hij 1,7 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van acht uur werd hij naar huis gestuurd. Het rijbewijs zal worden ingenomen en de rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie