Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 18-06-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 14.10 uur) Maandag, 18 juni 2001

Maastricht, beenbreuk bij verkeersongeval:
Een 19 jarige bromfietsbestuurder woonachtig te Maastricht heeft zondag 17 juni 2001 op de Kerkhofweg te Maastricht bij een aanrijding met een personenauto een gecompliceerde beenbreuk opgelopen. De bromfietsbestuurder reed zondag omstreeks 18.50 uur over de Kerkhofweg waar hij een geparkeerde bus voorbij reed. Bij de inhaalmanoeuvre lette de bestuurder niet op het tegen moetkomende verkeer waarbij hij op het linkerweggedeelte frontaal tegen een tegemoet rijdende personenauto aanreed. De bromfietsbestuurder bleef na de aanrijding gewond aan een been op het wegdek liggen. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar op de afdeling spoedeisende hulp een gecompliceerde beenbreuk werd vastgesteld.

Maastricht, beroving:
Een 21 jarige inwoner van het Duitse Kelkheim is zondag 17 juni 2001 het slachtoffer geworden van een straatroof die geleegd werd in het stadspark te Maastricht.
Het slachtoffer had de nacht van zaterdag op zondag daar slapend op een bank doorgebracht en werd vroeg in de morgen in zijn slaap verrast door twee onbekend gebleven mannen. Deze twee, blanke mannen tussen de 25 en 30 jaar, met een lengte van ongeveer 1.80, brede posturen en zeer kort geknipte blonde haren, hadden hem vastgepakt en enkele klappen uitgedeeld. Daarbij werd hij beroofd van zijn rugzak waarin zijn beurs met daarin 30 DM, kleding, wasspullen en bestek in aanwezig was. Het slachtoffer deed, nadat hij eerst onder doktersbehandeling werd gesteld in het Academisch ziekenhuis te Maastricht, daarna aangifte aan het politiebureau. Het slachtoffer heeft t.g.v. de klappen enkele behoorlijke kneuzingen opgelopen aan borst, gezicht en armen. Zijn lip diende gehecht te worden. De politie stelt een onderzoek in.

Meerssen, auto na aanrijding rijp voor de sloop: Een 32 jarige inwoner van Geleen is zondag 17 juni 2001 door de politie aangehouden nadat hij op de autosnelweg A-2 richting Maastricht t.h.v. de Kruisberg uit de bocht vloog. Hij bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd.
De inwoner van Geleen reed zondagnamiddag omstreeks 17.50 uur over de autosnelweg A-2 richting Maastricht. Na het passeren van vliegveld M.A.A. reed hij de laatste bocht in naar links om de Kruisberg af te rijden richting Maastricht. Dit gebeurde vermoedelijk met een te hoge snelheid waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor. Na eerst tegen de rechter vangrail gereden te zijn schampte hij daarna de vangrail aan de linkerzijde van de autosnelweg. De auto werd hierdoor zwaar beschadigd. Ongedeerd kon de bestuurder uit zijn auto stappen. De gewaarschuwde politie stelde bij het eerste contact met de veroorzaker van het verkeersongeval het gebruik van alcohol vast. Aan het politiebureau wees de ademanalyse een alcoholpromillage aan van
1.7 promille. Tegen de inwoner van Geleen is proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts. De auto moest van de A-2 worden weggesleept door een bergingsbedrijf.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie