Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer perspectief met overname Boekelo Foliën door Duitse LPW

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

18-06-2001

CNV: Overname Boekelo Foliën biedt op langere termijn meer perspectief

Boekelo Foliën, fabrikant van plakplastic, wordt overgenomen door het Duitse Langbein-Pfanhauser Werke (LPW). Het bedrijf uit Boekelo, onderdeel van het Solvay-concern, heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Wim Nattekaas, vakgroepbestuurder van CNV Chemie en energie, is niet ongelukkig met de overname. "De decoratieve folie is voor Solvay nu eenmaal geen kernactiviteit. Voor LPW wel. Dus lijkt deze overname op langere termijn meer perspectieven voor de werknemers van Boekelo Foliën te bieden."

De bond vindt wel dat er een duidelijke beleisvisie en een ondernemingsplan moet komen, waaruit blijkt dat de positie van Boekelo Foliën ook op de langere termijn verbeterd en gewaarborgd wordt. Verder stelt de bond als voorwaarde voor de overname dat de werkgelegenheid van de werknemers is gegarandeerd en dat het arbeidsvoorwaardenpakket integraal wordt overgenomen.

Bij de overname zijn 220 werknemers van de productie-locatie in Boekelo betrokken. Met de totale overname zijn circa 800 werknemers betrokken, die werkzaam zijn in de verkooporganisatie Alkor en het tafelkledenbedrijf in Frankrijk.

Nadere inlichtingen:

Wim Nattekaas, vakgroepbestuurder CNV Chemie en energie 0529-454545
Kees de Vos, persvoorlichter
030-6348244

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie