Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht: verkeershanhaving Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Hollands-Midden: Regio 18-06-2001 Verkeershanhaving Hollands Midden

Snelheidstoezicht

In de afgelopen week controleerde de politie op de Hogeveenseweg ruim 15.000 bestuurders op hun snelheid. 97% hield zich aan de maximumsnelheid van 80 km/u. Ook op de andere doorgaande wegen in de regio was het percentage snelheidsovertreders laag. Op de Rijndijk, een route die bij Zoeterwoude-Rijndijk en Hazerswoude-Rijndijk door de bebouwde kom voert, werd deze week opnieuw intensief op snelheid gecontroleerd. Hoewel 85% zich aan de snelheid hield, werden 800 automobilisten bekeurd omdat zij harder reden dan toegestaan.

Alcoholcontrole

Het verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft maandag, vrijdag en zaterdag alcoholcontroles gehouden in de regio. In totaal kregen 1150 mensen daarbij een blaastest aangeboden. 10 personen werden aangehouden. Maandag werd gecontroleerd op de Veurseweg in Voorschoten. Vrijdagavond controleerde de politie in de namiddag op de Baanderij, het industrieterrein in Leiderdorp. s Avonds werd op de Hogeveenseweg tussen Boskoop en de kruising met de Gemeneweg post gevat. In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de politie op de Weeresteinstraat in Hillegom en op de Heereweg in Lisse. De overtredingen varieerden van 240 ug/l (0,50 promille) tot 445 ug/l (ruim 1,0 promille). Het rijden onder invloed is een misdrijf en wordt zwaar bestraft. De boete is afhankelijk van het geconstateerde alcoholgehalte minimaal 410.

Verkeershanhaving van 18 t/m 24 juni

Op de doorgaande wegen door de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Maandagmiddag wordt in Hazerswoude-Dorp en Zoeterwoude-Dorp gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Deze controles worden gecombineerd met controles op het gebruik van alcohol. Woensdagavond voert de politie een alcoholcontrole uit in de gemeente Leiderdorp. Op vrijdagavond vindt in de gemeente Rijnsburg een alcoholcontrole plaats. Dagelijks houdt het verkeershandhavingsteam controles op het dragen van de veiligheidsgordel. Maandag in de bebouwde kom van Lekkerkerk en Schoonhoven, dinsdag in Rijnsburg, Oegstgeest, Voorhout, Lisse en Hillegom. Donderdag wordt in Voorschoten gecontroleerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie