Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissie stimulering vrijwilligersbeleid Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 18 juni 2001

Wethouder Van der Spek in Commissie ter stimulering van lokaal vrijwilligersbeleid

Wethouder van maatschappelijke ontwikkeling van Eindhoven, Nico van der Spek, is vorige week door staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Margo Vliegenthart, geïnstalleerd als lid van de Commissie ter stimulering van het lokaal vrijwilligersbeleid. Nico van der Spek is voor deze functie voorgedragen door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Het doel van de Commissie, onder voorzitterschap van voormalig Tweede Kamerlid Louise Groenman, is het verder ontwikkelen en vernieuwen van het vrijwilligersbeleid van gemeenten, provincies en lokale organisaties. De commissie zal aandacht moeten hebben voor het renoveren en waarnodig opbouwen van de lokale
vrijwilligersondersteuningsstructuur. Verder zullen gemeenten en provincies worden gestimuleerd om een vrijwilligersbeleid te voeren of hun beleid te intensiveren.

De commissie bestaat uit een mix van praktijkdeskundigen, lokale bestuurders, provinciale bestuurders, VNG en Ministerie van VWS: Mw. drs. H. Burleson - Esajas, Mw. J.A. Jorritsma - Van Oosten, Dhr. L.W. Lageweg, Dhr. dr. L. Meijs, Mw. A.D. Rensen - Oosting, Dhr. B. Seali, Dhr. mr. J.H. Wakkie, Mw. drs. M. Burgman, Dhr. F.C. Dales, Dhr. drs. A. Donkers, Dhr. drs. C.P. Thissen, Dhr. dr. H. Bleker, Dhr. H.J.C. Baaijens, Dhr. drs. C.J.M. van 't Nedereind.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie