Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse sterkste man komt uit Spijkenisse

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Aan : nieuwsmedia/sportredactie
Van : Nederlandse Powerliftingbond
Betreft : Hercules Deadlift trofee
Datum : 18 juni 2001

Nederlandse sterkste man komt uit Spijkenisse.

Afgelopen zondag kwamen de sterke mannen en ook vrouwen van Nederland naar Amsterdam om te strijden om de Hercules Deadlift trofee, welke voor de vierde opeenvolgende keer werd georganiseerd door de Amsterdamse krachtsportvereniging Hercules.

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een van de onderdelen van de powerlifting- sport, te weten het laatste wedstrijdonderdeel van de driekamp, de deadlift, waarbij het gewicht door de atleet vanaf de grond opgetild dient te worden totdat de atleet rechtop staat met gestrekte benen, een loodzware opgave voor de atleten. Het afgelopen jaar was de sterkste van Nederland, daar de winnaar bepaald wordt door om- rekening via de Wilks-formule, een vrouw, ook dit jaar natuurlijk ook een kanshebber op prolongatie van deze titel, maar ook andere dames die dit jaar meedoen maken een goede kans op een ereplaats. Van over het gehele land komen de deelnemers, vanuit het hoge Noorden komt de sterke Friese deelnemer Anne Bierma, de Rotterdamse omgeving zendt Marcel van Nugteren en Coen Hoppenbrouwers, Noordholland heeft een grote afvaardiging met onder andere Edward Bontekoning, Gerrit Roos en Hajo Nooy.

Als goede outsiders moet rekening gehouden worden met nieuweling Rachid Jansen en Housin Amri, op voorhand zal er een spannende strijd ontstaan om de Hercules Deadlift trofee. Al direct bij de eerste beurten laten de grote kanshebbers zien vandaag het allerbeste van hun kunnen te willen laten zien, runner-up van vorig jaar, Coen Hoppenbrouwers is er alles aan- gelegen om de trofee binnen te halen, zijn opener van 260 kg. is goed voor een leidende positie in het klassement, op de hielen gevolgd door Yvonne van der Stoep en Marcel van Nugteren.

Dat het een zware strijd blijkt te zijn, is reeds duidelijk na de eerste beurten van een aantal deelnemers, Gerrit Roos, normaal goed voor 230 kg., moet na zijn eerste beurt van 205 kg. verstek laten gaan, commentaar van Gerrit, bij het neerzetten van het gewicht voelde ik iets in de rug, ik neem geen risico, dus haak af, zo ook, de deelnemer van de organiserende vereniging Hercules, Marco Bouma, deze had in de afgelopen week tijdens de training een lichte hamstringblessure opgelopen en deze speelde nu op, waardoor hij ook de strijd moest staken.

Wederom waren er een aantal nieuwelingen te bewonderen in de krachtsport, die gelijk van zich lieten horen, de reeds eerder genoemde Rachid Jansen, maar ook Dirk Kenter en Raymon Witt lieten zien dat er nog steeds aanstromend talent in Nederland is op het gebied van de krachtsport.

Aan de top van het klassement is het des te spannender geworden en is het stuivertje wisselen qua positie na iedere beurt van een deelnemer, lukt de tweede poging van Coen niet, die van zowel Yvonne en Marcel wel en op het zogenaamde vinkentouw zitten Anne en Rachid om eventueel een graantje mee te pikken.

De laatste poging van Yvonne, die een sprong neemt van 160 kg. naar 177,5 kg. waarmee zij een aanval doet op een persoonlijk record en een aanval op de tweede plaats ziet zij lukken. Het laatste woord is aan Marcel van Nugteren, 282,5 kg. aan het halter. ook een aanval op een persoonlijk record, een goede fles champagne staat op het spel, maar helaas is dit net even te zwaar voor Marcel en is de strijd gestreden.

Kampioen dit jaar, afkomstig uit Spijkenisse en uitkomend voor Spartacus Noord Scharwoude, Coen Hoppenbrouwers, op de tweede plaats gevolgd door Yvonne van der Stoep uit Voorschoten.

Van medeorganisator Tom Bruijnen van de firma Sportquest vernamen wij dat ook volgend jaar de Hercules Deadlift trofee-wedstrijd zal plaatsvinden, de prijzen worden uitgereikt door bondsvoorzitter Henk Keizer, die de hoop uitspreekt dat er volgend jaar wederom meer deel- nemers de weg weten te vinden naar Amsterdam om aan deze bijzondere wedstrijd deel te nemen.

C.M.Damen
Wijngaardenlaan 10
2252 XN Voorschoten
telefoon 071-5610946
telefax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e-mail (obelix1@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie