Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laatste keer bijenles op het NME in Maassluis

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

12-6-2001

Laatste keer bijenles op het NME aan de Havenstraat

Het Maassluise Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (NME) geeft voor de vijfde keer de bijenles aan groep 6 van het basisonderwijs. Dit wordt de laatste serie bijenlessen die op de locatie aan de Havenstraat gegeven zal worden. Het Centrum moet gaan verhuizen, maar waarheen is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Waar de bijenles volgend jaar gegeven gaat worden blijft dus nog even spannend. Hopelijk zal de nieuwe locatie voor het NME-centrum een aantrekkelijk buitendeel hebben waar ook buitenopdrachten gedaan kunnen worden. Nu is de bijenles nog binnen, maar nog steeds leuk om te geven. En voor de groep kinderen die de les nu gaat krijgen is het de eerste keer en heel interessant.

Op een speelse manier maken de kinderen tijdens de les kennis met het bijenvolkje wat af en toe vergeleken kan worden met de stad Maassluis. Ieder heeft een taak. Er is een schoonmaakdienst, een soort politie en een apotheek. Het broed wordt verzorgd en er worden boodschappen gedaan. De nectar komt ten slotte niet vanzelf op tafel! Zelfs in het huis oftewel de korf worden de temperatuur en luchtvochtigheid geregeld. Dus verwarming en airco! De kinderen mogen na al die kennis te hebben opgedaan een rondje maken door het lokaal om honing te proeven en een waskaarsje te rollen. Het echte bijenvolkje wordt bekeken, de bijen worden door een binoculair bestudeerd en worden dan opeens wel erg groot! Al met al leuk en leerzaam.

Noot voor de pers:
Uw (foto-)redactie is van harte welkom om een les bij te wonen in het NME-Centrum aan de Havenstraat 2d. De lessen worden gegeven op 18 en 19 juni, 25 en 26 juni, 2 en 3 juli en 9 en 10 juli.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie