Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kerncijfers Leiden 2001

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Vouwfolders statistische gegevens Leiden

Kerncijfers Leiden 2001
(Leiden in een notendop)

Maandag 18 juni 2001, om 16.30 uur, overhandigt Pieter de Jong van het bureau BOA (Beleidsinformatie, Onderzoek en Advies), in aanwezigheid van een aantal interne en externe belangstellenden, het eerste exemplaar van de vouwfolder 'Kerncijfers Leiden 2001' aan wethouder Rogier van der Sande (Informatisering). De gegevens uit de vouwfolder worden ook op de site van de gemeente Leiden opgenomen. Tegelijkertijd met de presentatie van deze vouwfolder wordt het nieuwe bureau voorgesteld.
Locatie: Stadhuis, balkon Atrium, 3e etage.

De afdeling BOA: Beleidsinformatie, Onderzoek en Advies Een jaar geleden werd de gemeente Leiden versterkt met een bureau dat zich bezighoudt met onderzoek en statistiek: BOA (Beleidsinformatie, Onderzoek en Advies). Na een periode van oriëntatie, opbouw en kennismaking is de afgelopen maanden onder andere gewerkt aan een aantal producten.
Voor de stad Leiden is een kleine vouwfolder ontwikkeld, als voorloper op een compleet statistisch jaarboek, dat over een half jaar uitkomt. In de vouwfolder 'Kerncijfers Leiden 2001' staat in een notendop informatie over de stad en wordt antwoord gegeven op vragen als:
· Hoe is de bevolking van Leiden samengesteld? (naar geslacht, leeftijd, etniciteit etc.)

· Wat is de woningdichtheid van de verschillende districten?
· Hoeveel bezoekers trekken de verschillende musea?
· Hoeveel bedrijven in de verschillende bedrijfstakken zijn er in de stad?
Ook over scholen, werkloosheid en over de regio zijn gegevens opgenomen.

De vouwfolder is gratis verkrijgbaar bij de balies en bibliotheken van het Stadsbouwhuis. en het Stadhuis, bij de vestigingen van de Openbare Bibliotheek en bij de VVV.
Vanaf 18 juni is de informatie in de folder ook te vinden op de site van de gemeente Leiden (www.leiden.nl), onder het kopje "Statistiek".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie