Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gebruiksvoorwaarden voor het Belgische seniorenbiljet

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NMBS

Datum : 15/06/01

Aangepaste gebruiksvoorwaarden voor het seniorenbiljet

vanaf 18 juni

Het speciale seniorentarief van 100 frank (2,48 Euro) voor een retourtje bestaat sinds verleden zomer en is wellicht niet vreemd aan het groeiende succes van de treinen naar de kust.

De NMBS heeft daarom besloten om voor de zomer van 2001 haar treinaanbod naar de kust tot de maximale capaciteit op te trekken. Tijdens de toeristische periode worden tijdens de week 900 extra treinen meer ingezet als verleden jaar. Deze inspanning zal echter niet volstaan om op mooie dagen tijdens de avondspits alle reizigers vlot te kunnen laten vertrekken van de kust.

De NMBS wil de terugkeer van de kust beter spreiden om alle reizigers een zo optimaal mogelijk comfort te bieden. Daarom mogen 65+'ers met een speciaal seniorenbiljet naar een van de kuststations, vanaf 18 juni tot en met 14 september 2001 niet meer voor 19h00 vertrekken vanuit een kuststation. Deze maatregel geldt voor volgende kuststations: De Panne, Koksijde, Veurne, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Heist, Duinbergen en Knokke. Senioren die echter toch voor 19h00 willen vertrekken van de kust, kunnen dit door een nieuw seniorenbiljet te kopen met een van de kuststations als vertrekpunt.

Deze aanpassing van de gebruiksvoorwaarden is beslist na de goedkeuring van mevrouw Durant, Vice-Premier en Minister van Mobiliteit en Verkeer.

De andere gebruiksvoorwaarden van het sinds juli 2000 geldige seniorenbiljet blijven volledig van toepassing. Dit ticket is met name:

* geldig in 2de klas;

* geldig tussen twee Belgische stations voor treinen van het binnenlandse treinverkeer die op de dienstregeling herkenbaar zijn door de afkortingen IC, IR, L, P en ICT. Het tarief is dus niet toepasbaar op Thalys, Eurostar en andere internationale treinen die op het Belgische net rijden;

* geldig van maandag tot vrijdag na 9h00 's morgens en zonder tijdsbeperking op zaterdagen, zondagen en feestdagen;
* en is niet van toepassing op zaterdagen, zondagen en feestdagen, in de periode van 15 mei tot 15 september.

© 2001 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie