Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Netwerkdag 'Noord-Holland Maritiem'

Datum nieuwsfeit: 18-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Maandag 18 Juni 2001 Netwerkdag "Noord-Holland Maritiem"

Provincie Noord-Holland organiseert voor haar samenwerkingspartners en belanghebbenden een netwerkdag rond "Noord-Holland Maritiem". Het doel van de dag is de investeringen in Noord-Holland te bevorderen. Onder het thema "Noord-Holland Maritiem" wil de provincie duidelijk maken hoeveel waarde zij hecht aan de maritieme economische ontwikkeling van Noord-Holland. Maritieme bedrijvigheid, maritieme werkgelegenheid en maritieme kennis spelen namelijk een grote rol in het functioneren van de Noord-Hollandse samenleving. Deze economische betekenis van de maritieme sector is dan ook een van de speerpunten van het college van Gedeputeerde Staten.

Tijdens de netwerkdag zal prof.dr. Chris Peeters het onderzoek "De economische betekenis maritieme cluster Noord-Holland" presenteren. Uit het rapport komt onder meer naar voren dat de totale maritieme cluster in Noord-Holland meer dan 2200 bedrijven omvat die werk bieden aan 27.000 personen. De totale omzet bedraagt 6,6 miljard gulden en de toegevoegde waarde op deze productie 3,1 miljard gulden.
Tijdens de netwerkdag wordt ook een overzicht uitgereikt waarin alle maritieme projecten zijn samengebracht waaraan de provincie vanaf 1997 met investeerders uit de publieke en private sector heeft meegewerkt.
De totale investering van de provincie Noord-Holland in de maritieme sector bedraagt over de periode vanaf 1997 meer dan 90 miljoen gulden, hetgeen een totaalinvestering genereert van meer dan 830 miljoen gulden. Voor de werkgelegenheid betekent dit een groei met meer dan 3500 arbeidsplaatsen in Noord-Holland.

Inlichtingen: Frits van Zwijndregt, afdeling ELM, tel (023) 514 36 81

Bijlage: Programma van de netwerkdag

Programma 18 juni Netwerkdag "Noord-Holland maritiem"

10.30 uur ontvangst Thalia Theater, Breesaapstraat 52 IJmuiden 11.00 uur compilatie Nederland Maritiem Land
11.10 uur presentatie onderzoek "De economische betekenis maritieme cluster Noord-Holland" door prof.dr. Chris Peeters 11.30 uur toespraak door prof.dr.ir. Niko Wijnolst, voorzitter Stichting Nederland Maritiem Land
11.45 uur toespraak door gedeputeerde voor Economische zaken, Landbouw en Europa drs. Bob Verburg
12.00 uur discussie
12.30 uur lunch
14.00 uur afvaart clipper "Stad Amsterdam", vanaf nabij gelegen Cruisekade te IJmuiden
18.00 uur afmeren clipper "Stad Amsterdam" te IJmuiden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie