Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bos komt met notitie en besluit over mobiliteit

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: BOS KOMT MET NOTITIE EN BESLUIT OVER MOBILITEITPersberichtnr.


01/187


Den Haag

19 juni 2001

BOS KOMT MET NOTITIE EN BESLUIT OVER MOBILITEIT

Vandaag heeft staatssecretaris Bos van Financiën de notitie inzake enige fiscale aspecten van mobiliteit aan de Tweede Kamer verzonden. Daarnaast heeft staatssecretaris Bos vandaag een vraag- en antwoordenbesluit genomen over het privé gebruik van autos van de zaak. Aan de hand van een aantal vragen en antwoorden wordt aangegeven welke uitgangspunten de Belastingdienst hanteert bij het nemen van een standpunt.

Het kabinet stemde afgelopen vrijdag in met de notitie fiscale aspecten van mobiliteit. In deze notitie worden mogelijke voorstellen besproken die nader zullen worden uitgewerkt in het belastingplan 2002. Het gaat om een verdere vergroening en verlaging van de autobelastingen en een aantal stimuleringsregelingen zoals voor zuinige-, elektrische en hybride autos, milieuvriendelijke en verkeersveilige accessoires en voor de zogenaamde E-bikes. Ook wordt aangekondigd dat zal worden bezien of voor de autokostenfictie een nader te bepalen categorie (bestel)autos buiten de verplichting van de rittenadministratie kan worden gehouden en onder een relatief mild regime kan worden gebracht. De behandeling van woon-werkkilometers met een auto van de zaak komt ook in de notitie aan de orde. Een mogelijke aanpassing op dit punt zal budgettair neutraal worden vormgegeven.

Met het vraag- en antwoordenbesluit wordt binnen de wet- en regelgeving zoveel mogelijk tegemoet gekomen aan huidige knelpunten die betrekking hebben tot de auto van de zaak. Uit het besluit blijkt dat afspraken over bijtelling bij werknemers kunnen worden gemaakt met de inspecteur van de werkgever. Verder wordt de mogelijkheid geboden om voor bestelautos vereenvoudigde regels te hanteren . Ook worden de regels voor de bestel- of personenauto van de zaak tijdens een wachtdienst verduidelijkt.

Woordvoerder:

Evelyn Hijink, Remco Dolstra

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie