Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen GroenLinks over A73 zuid

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 19 juni 2001 15:50

A73 zuid

(19 juni 2001)

Vragen van het lid Van der Steenhoven (GroenLinks) aan de minister van Verkeer en Waterstaat

1) Klopt het dat u met betrekking tot de A73 Zuid overleg hebt gevoerd met de betrokken werkgevers- en natuur- en milieuorganisaties in Limburg met het oog op het eventueel alsnog kiezen voor het west-tracé?

2) Klopt het dat u de aan betrokken natuur- en milieu organisaties hebt verzocht om aan te geven niet in beroep te gaan tegen de weg indien alsnog gekozen wordt voor het milieu- en natuurvriendelijkere west-tracé?

3) Klopt het dat u tevens onderzoekt in hoeverre er middels de natuurbeschermingswet mogelijkheden zijn om de vernietiging van leefgebieden van rode lijstsoorten op het Oosttracé middels een ontheffing mogelijk wordt?

4) Erkent u de kans dat de aanleg van de weg op de Oostoever aanzienlijke vertraging oploopt door de bescherming via de Europese regelgeving van beschermde diersoorten?

5) In hoeverre wordt de A73 duurder in relatie tot de oorspronkelijke plannen? In hoeverre wordt de aanleg van de weg soberder dan de oorspronkelijke plannen om binnen het budget te blijven?

6) In hoeverre is er al afgeweken in de huidige plannen van het oorspronkelijke tracébesluit?

7) In hoeverre is er zekerheid over de financiële bijdrage vanuit de regio voor de weg?

8) Kunt u aangeven welke financiële besparingen en eventuele tijdswinst resp. vertraging een keuze voor het Westtracé oplevert? Zo nee, bent u bereid dit serieus te onderzoeken en de Kamer hierover te berichten?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie