Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Limburg onderzoekt vestigingsbeleid dienstensector

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

PROVINCIES ONDERZOEKT VESTIGINGSBELEID DIENSTENSECTOR

In samenwerking met centrumgemeenten

PROVINCIES ONDERZOEKT VESTIGINGSBELEID DIENSTENSECTOR

De Provincie Limburg gaat de mogelijkheden op het gebied van de diensteneconomie onderzoeken en de gevolgen daarvan voor de behoefte aan kantoren in Limburg. De Provincie constateert dat de dienstensector steeds belangrijker wordt voor de Limburgse economie. Daarom is het belangrijk inzicht te krijgen in de wensen en perspectieven op dit gebied en de toekomstige huisvestingsbehoeften.

De Provincie Limburg zal het onderzoek verrichten in nauwe samenwerking met de Limburgse centrumgemeenten (Maastricht, Parkstad, Sittard-Geleen, Roermond, Venlo, Weert en Venray). De Provincie constateert dat de dienstensector in Limburg (66% van het arbeidsvolume) achterblijft bij de ontwikkeling in heel Nederland (73% van het arbeidsvolume).
Op dit moment werken er ruim 260.000 personen in Limburg in de dienstensector, waarvan ruim 100.000 mensen een werkplek op kantoor hebben. De komende jaren groeit de dienstensector ook in Limburg en neemt de vraag naar kantoorlocaties toe.
Het onderzoek zal zich niet uitsluitend toespitsen op kantoorvestigingen. Ook de huisvestingswensen van (grootschalige) detailhandel en de vrije tijdsmarkt worden in het onderzoek meegenomen.
Het onderzoek sluit aan op het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL). In het POL wordt de dienstensector als de belangrijkste toekomstige economische kracht (de 'witte motor') genoemd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie