Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 19-06-2001 Persberichten district Heerlen (RKey; 15.20 u) Dinsdag, 19 juni 2001

District Heerlen

Heerlen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen maandagmiddag radarsnelheidscontroles op de Palemigerboord en op de Parallelweg in Heerlen. Totaal werden 1.597 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 188 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (50) overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km p/u.

Heerlen; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan het Homerusplein in Heerlen betrapte afgelopen maandagmiddag een 21-jarige vrouw uit Landgraaf bij diefstal van een leren jas ter waarde van bijna driehonderdvijftig gulden. De gewaarschuwde politie heeft de jas inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelbedrijf. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; gewapende overval
Afgelopen maandagavond, omstreeks 22.00 uur vond een gewapende overval plaats op een videotheek aan de Heerlerbaan in Heerlen. Een drie- of viertal gemaskerde personen die in de videotheek waren bedreigden rond het sluitingsuur van de videotheek de aanwezige personeelsleden met een vuistvuurwapen en sloot hen op in het toilet. De overvallers hebben kassageld gestolen en zijn vervolgens met de buit naar buiten gelopen en er vandoor gegaan. Er is binnen niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. Niet uitgesloten is dat eenmaal buiten er om onbekende oorzaak een schot is afgegaan. De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij is ze dringend op zoek naar getuigen. Die kunnen contact met de politie opnemen via telefoonnummer 0900 8844.

Heerlen/Hoensbroek; hennepkwekerijen
De politie heeft afgelopen maandagmorgen in de kelders in een woning aan de Ruth Firststraat in Heerlen een drietal hennepkwekerijen aangetroffen/opgeruimd met totaal ruim 575 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige apparatuur (ondermeer 28 groeilampen, 28 transformatoren, 32 tijdschakelaars, 5 afzuiginstallaties en een paar ventilatoren) inbeslaggenomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.
Vanmorgen trof de politie bij controle in een loods op een perceel aan de Nieuwstraat in Hoensbroek een hennepkwekerij aan met totaal ruim
1.200 hennepplanten. In een naastgelegen loods trof de politie eveneens een hennepkwekerij aan die al was geoogst. Er werden allemaal lege potten aangetroffen alsmede de hennepoogst die lag te drogen (zon 8 tot 10 kilo). Alle hennepplanten, de oogst, alsmede de aangetroffen apparatuur (totaal 108 groeilampen en ruim 100 transformatoren) werden inbeslaggenomen. Tevens kreeg de politie aanwijzingen dat met de electriciteitsmeter was geknoeid en waarop Essent werd ingeschakeld. De politie stelt verder onderzoek in, ondermeer ook naar de identiteit van de huurder(s) van de beide loodsen.

Hoensbroek; rijbewijs ingevorderd
Het rijgedrag (ondermeer rijden met piepende banden) van een 38-jarige automobilist uit Hoensbroek, trok afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op het Pastoor van de Boorenplein in Hoensbroek de aandacht van de politie. De politie reed de man achterna en hield hem vervolgens bij zijn woning aan toen de politie aanwijzingen kreeg dat hij onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. De politie verdenkt de Hoensbroekenaar er ook van die avond op het Pastoor van de Boorenplein met zijn auto tegen een geparkeerde auto te zijn gebotst (alleen lichte materiele schade) en vervolgens te zijn doorgereden. De politie stelt verder onderzoek in.

Hulsberg; gewond bij aanrijding
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 14.10 uur vond op de Mesweg in Hulsberg een aanrijding plaats. Een 16-jarige jongen uit Hulsberg botste met zijn fiets toen hij plotseling de Mesweg overstak tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Brunssum. Die kon ondanks krachtig remmen een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser werd geschept en kwam met zijn fiets ten val. Daarbij raakte de jongen gewond en werd met een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie