Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse touroperator finalist in Nieuw-Zeeland

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Lankhorst Public Relations

Nederlandse touroperator finalist Nieuw-Zeeland

Nijmegen, 19 juni 2001

Nederlandse touroperator finalist in Nieuw-Zeeland

In Christchurch in Nieuw-Zeeland zijn de finalisten van de Tourism Awards 2001 bekend gemaakt. Onder de finalisten bevindt zich de Nederlandse touroperator Barron & de Keijzer. De Award winnaars worden 21 augustus bekend gemaakt.

Dit is de eerste keer dat een buitenlands bedrijf finalist is in deze prestigieuze Awards. De Tourism Awards erkennen en belonen de beste bedrijven in de toeristenbranche. Deze zijn onderverdeeld in drie categorieën: accommodatie & transport, activiteiten & attracties, marketing & ontwikkeling. Deze drie categorieën zijn weer onderverdeeld in subcategorieën zoals hotels, luxe resorts, culturele attracties, ecotoerisme enz. Barron & de Keijzer is finalist in de categorie marketing. Hun Nieuw-Zeelandse tegenstander voor de marketing prijs is VVV Centre Stage. Barron & de Keijzer profileert zich in Nederland als een Nieuw-Zeeland, Australië en Stille Zuidzee expert en zij zijn ondermeer bekend door de uitgave Nieuw-Zeeland Travel News. De directeur, mijnheer Lindsay Barron, is een Nieuw-Zeelander.

Topjaar voor toerisme in Nieuw-Zeeland
Het toerisme in Nieuw-Zeeland beleeft op het moment een toptijd. Nooit eerder bezochten zoveel buitenlandse vakantiegangers (1,78 miljoen, waarvan 22.200 Nederlanders) het land. Het aantal buitenlandse toeristen groeide in 2000 met 11 procent ten opzichte van 1999. Het aantal vakantiegangers uit Nederland steeg met 16% tot 22.200. Naast de overweldigende natuur, de sportieve uitdagingen en de kleurrijke Maori-cultuur vormt de lage stand van de NZ-dollar een extra motief voor Nederlanders om naar Nieuw-Zeeland te reizen.

Meer informatie over Nieuw-Zeeland is te vinden op de internetsite www.purenz.com. Voor de reisindustrie is er een speciale website www.tourisminfo.govt.nz

Noot aan de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie