Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Keuzes huishoudens van belang voor energievoorziening

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Keuzes van Nederlandse huishoudens van belang voor ontwikkeling energievoorziening (Promotie ir. Peter van Overbeeke aan TU/e)

Onderzoek naar de wijze van verwarmen, koken en warmwatervoorziening in huishoudens heeft het inzicht in de ontwikkeling van de energievoorziening in ons land vergroot. "Niet de introductie van aardgas in de jaren zestig, maar die van het flessengas in de jaren vijftig heeft ervoor gezorgd dat er in ons land zo weinig elektrisch gekookt wordt", zo zegt ir. Peter van Overbeeke in zijn proefschrift 'Kachels, geisers en fornuizen; keuzeprocessen en energieverbruik in Nederlandse huishoudens 1920 - 1975'. Hij verdedigt dit proefschrift dinsdag 19 juni ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie