Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Allochtone radiostations effectief voor informatie Den Haag

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-06-19: Allochtone radiostations effectief voor gemeentelijke informatie pag.nr.=7361

Allochtone radiostations zijn een geschikt communicatiekanaal voor gemeentelijke informatie. Dit blijkt uit het onderzoek Gemeentelijke informatie via Haagse allochtone radiozenders. Bereik, effectiviteit en waardering van dr R. Gowricharn. Dit onderzoek is verricht gedurende het pilot-project Radiovoorlichting voor Allochtone Groeperingen Schilderswijk dat de directie Voorlichting en Externe Betrekkingen (VEB) vorig jaar heeft opgezet. Het project maakt onderdeel uit van het Multicultureel Communicatiebeleid dat het bereik van de gemeentelijke informatie onder de verschillende allochtone groepen wil verbeteren. Het is gefinancierd door de gemeente Den Haag en met een bijdrage uit het Urban-programma Schilderswijk.

Tijdens het radio-project werd voor de duur van een half jaar gemeentelijke informatie voor de Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse, Surinaamse en Ghanese doelgroepen wekelijks op de radio uitgezonden. Het ging hier om zowel publieke en commerciële radiostations. Het onderzoek moest uitwijzen of radio een geschikt medium is voor het bereiken van deze doelgroepen in de Haagse samenleving. Hiertoe is onder de verschillende etniciteiten tweemaal een enquête gehouden. Bij de eerste meting is nagegaan of het gemeentelijke programma werd beluisterd en hoe de luisteraars het programma waardeerden. De tweede meting moest vaststellen of dit luistergedrag duurzaam was.

Uit het onderzoek blijkt dat de luisteraars de programmas goed hebben beluisterd en de uitgezonden onderwerpen ook van belang vinden. Opvallend is dat een deel van de respondenten van horen zeggen had gehoord over het onderwerp. Het effect van de uitzendingen is dus ruimer. De luisteraars beoordeelden het programma in alle gevallen met een voldoende: de cijfers varieerden tussen de 6,1 en 7,6.

Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek, zal de directie VEB de andere diensten adviseren deze radiostations te betrekken bij hun publieksvoorlichting. Deze en de andere aanbevelingen worden in de commissievergadering van AB/PB van 29 juni besproken.

De radiostations die deelnamen aan het project zijn: radio Eekta (Hindostaans), radio RBU (Javaans), radio Rutu (creools), radio Splika (Antilliaans), radio Srinagar (Hindostaans), radio Ghanatta (Ghanees), radio RSA (Turks/Marokkaans/Koerdisch) die uitzenden via het toegangskanaal. Daarnaast deden ook de commerciële Hindostaanse radiostations Vahon, Sangam en Haagstad mee.

19 juni 2001
last update: 5 juli 2001 ;pag.: 7361; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie