Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Evaluatie baggerbeleid Zuid-Holland gereed

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

19-06-2001

Evaluatie baggerbeleid gereed

De Zuid-Hollandse waterbeheerders baggeren fors. Er is echter een inhaalslag nodig voor het verwijderen van onderhoudsspecie uit de grote watergangen in het noordelijk deel van de provincie en voor het verwijderen van saneringsspecie uit de rijkswateren van Zuid-Holland. De provincie wil de komende periode een stimulans geven aan het hergebruik en de verwerking van baggerspecie. Vooral het onderzoeken van de mogelijkheden om baggerspecie in het gebied van herkomst te hergebruiken, is hierbij een speerpunt. Daarnaast blijft het storten van de meest verontreinigde baggerspecie de komende jaren noodzakelijk.

Gelijktijdig met de evaluatie is het landelijk programma `Tienjarenscenario Waterbodems' uitgevoerd. Het Tienjarenscenario beoogt om gedurende een periode van tien jaar een impuls te geven aan het oplossen van het baggerprobleem in Nederland. De evaluatie van het provinciale baggerbeleid gaat over een periode van de afgelopen tien jaar. Tevens geeft het richting aan het baggerbeleid voor de komende periode.

De mogelijkheid om regionale baggerspecie de komende jaren te kunnen blijven storten in de Slufter op de Maasvlakte blijft belangrijk. Ten aanzien van het mogelijk realiseren van een baggerdepot in de Oostvlietpolder geeft de provincie de voorkeur aan het verder uitwerken van (stort)alternatieven hiervoor.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie