Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking SAP en Borland integratie Java-omgeving

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Samenwerking SAP en Borland voor integratie van Java-ontwikkelingsomgeving

Brussel, juni 2001 - SAP AG (NYSE: SAP), een belangrijke leverancier van softwareoplossingen voor e-business en Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL), een leider in implementatieplatforms voor e-business, kondigen een overeenkomst aan waardoor SAP kan worden geïntegreerd met, en gebruik kan maken van Borland JBuilder. JBuilder zal SAP's bevoorrechte Java-ontwikkelingsomgeving zijn en zal de aanbevolen Java-ontwikkelingsomgeving worden voor SAP's klanten over de hele wereld.

"Borland is de erkende leider in Java-ontwikkelingsomgevingen geworden en we kijken uit naar een langdurige relatie met hen", aldus Karl-Heinz Hess, lid van de Extended Management Board van SAP AG. "SAP maakt reeds gebruik van J2EE en zal nu ook voordeel halen uit de ontwikkelingsomgeving JBuilder. We zijn verheugd onze klanten deze voordelen te kunnen aanbieden via SAP's ondersteuning voor JBuilder."

SAP's technologie levert een open, betrouwbare en schaalbare architectuur die aan het hele gamma eisen van zowel de e-business als van de ondernemingen kan beantwoorden. JBuilder zal essentieel zijn als SAP de ondersteuning blijft uitbreiden en de ontwikkeling van op Java gebaseerde componenten zal vergemakkelijken voor zijn open mySAP.com
e-businessplatform dat op standaarden is gebaseerd. Met JBuilder zal SAP niet alleen de ontwikkeling van de eigen toepassingscomponenten versnellen, maar zal het ook een open, uitbreidbare omgeving voor ontwikkelingen op maat ondersteunen.

"We zijn heel blij met SAP te kunnen samenwerken. Hun producten en diensten hebben de e-business op gang gebracht en zullen deze tijdens het komende decennium blijven vernieuwen", zei Dale L. Fuller, voorzitter en CEO van Borland. "Door een partnerschap met SAP aan te gaan, zullen we nieuwe markten kunnen aanboren waar SAP reeds een gevestigde klantenbasis heeft, en zullen we onze leiderspositie op de Java-markt kunnen versterken".

JBuilder is Borlands snelle toepassingsontwikkelingsomgeving voor de creatie van zakelijke en gedistribueerde toepassingen die op het Java 2-platform gebaseerd zijn. JBuilder bevat een ondersteuning voor de Java 2 Enterprise Edition (J2EE), zodat programmeurs snel Java-bedrijfstoepassingen kunnen leveren. De ontwikkelaars kunnen gebruik maken van wizards, visuele tools en herbruikbare componenten voor de creatie van herbruikbare JavaBeans en Enterprise JavaBeans toepassingen.

SAP
SAP is wereldleider op het vlak van softwareoplossingen voor e-business. Via het
e-businessplatform mySAP.com verbeteren mensen in bedrijven over de hele wereld hun relatie met klanten en partners, vereenvoudigen ze de bewerkingen, en bereiken ze een zeer hoge efficiëntie over heel hun toevoerketen. Vandaag voeren meer dan 13.000 bedrijven in meer dan 100 landen meer dan 30.000 installaties van SAP software uit. Met filialen in meer dan 50 landen, staat het bedrijf op verschillende beurzen genoteerd, waaronder de beurs van Frankfurt en NYSE onder het symbool "SAP" (Meer informatie op www.sap.com)

Borland
Borland is een toonaangevende leverancier van krachtige e-business implementatieplatforms, ontwikkeld om de ontwikkelaarsproductiviteit te verhogen en de 'time-to-market' van softwareprojecten voor de bedrijfswereld te verkorten. E-business implementatieplatforms bestaan uit softwareproducten waarmee bedrijven e-businessoplossingen kunnen ontwikkelen, implementeren en beheren. Borland is uitverkoren leverancier van professionele e-business oplossingsleveranciers die op zoek zijn naar een leveranciersonafhankelijk implementatieplatform dat een korte 'time-to-market' en hoge productiviteit, prestatie en beschikbaarheid ondersteunt. Borland werd opgericht in 1983. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Scotts Valley, Californië. Borland is in heel de wereld actief. Voor nadere informatie kunt u terecht bij Borland op www.borland.nl
Telefonisch kunt u bij Borland terecht op het nummer 020 50 35 100 Redacteurs: Voor bijkomende informatie gelieve contact op te nemen met Danielle Van Horenbeek bij Luna, tel +32 (0)2 658 02 77, (danielle@luna.be) U vindt onze persberichten naast foto's en achtergrondinformatie, ook op onze website www.luna.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie