Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking BAE SYSTEMS en Viewlocity

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BAE SYSTEMS* en Viewlocity bieden samen oplossingen op het gebied van real-time supply-chain command, control en optimalisering

Amsterdam, 19 Juni 2001 - BAE SYSTEMS, de wereldwijd opererende aanbieder van systemen voor ruimtevaart en defensie en Viewlocity, een wereldwijde aanbieder van software en services voor supply chain event management (SCEM), zullen samen in een aantal specifieke markten oplossingen voor real-time supply chain management gaan aanbieden. Zij zullen zich met name gaan richten op de sectoren Ruimtevaart & Defensie, Supply Chain, Distributie en Logistiek.
Beide bedrijven zullen de bewezen real-time asset management mogelijkheden van BAE SYSTEMS gaan combineren met Viewlocity's wereldbekende Integration Broker en SCEM-oplossingen. Hierdoor kunnen ze het totale beheer aanbieden van verschillende assets en systemen in uitgebreide Supply Chains, waardoor real-time inzichtelijkheid en optimalisering tijdens gebruik mogelijk worden.

"De samenwerking tussen BAE SYSTEMS en Viewlocity markeert het begin van een nieuwe generatie oplossingen op het gebied van Asset Management." zegt Simon Hunt, Business Manager van de BAE SYSTEMS Avionics Data Solutions Group. "Door tot een combinatie te komen van de real-time Asset Management mogelijkheden van BAE SYSTEMS, waarmee inzichtelijkheid in en beheer van assets tijdens het gebruik mogelijk wordt, en de toegevoegde waarde die Viewlocity kan bieden ten aanzien van de werking van verschillende bedrijfssystemen, kunnen we een oplossing aanbieden die de kloof overbrugt tussen Asset Management en Supply Chain Event Management."

"Samen zullen BAE SYSTEMS en Viewlocity in staat zijn veel van de aspecten van de in-bound en out-bound supply chain voor onze klanten te verbeteren," zegt Mike Shinya, President van EMEA Operations bij Viewlocity. "Wanneer je op ieder willekeurig moment precies weet waar al je voertuigen zijn, welke lading ze vervoeren, waar ze heen gaan en wanneer ze daar moeten zijn, kun je desgewenst via een netwerk op dynamische wijze wijzigingen aanbrengen. Dit leidt tot verbeteringen op het gebied van asset-gebruik, tot een vermindering van de voorraad en tot een betere customer service.

Met dit complete overzicht wordt management by exception mogelijk: individuen leren zich te richten op het oplossen van kwesties voordat deze uitgroeien tot problemen. Het probleem dat we nu hebben opgelost is het effectief combineren van real-time informatie en informatie uit bedrijfssystemen, zodat een nieuw en volledig inzicht in de supply chain activiteiten ontstaat."

BAE SYSTEMS en Viewlocity zullen in eerste instantie hun real-time Supply Chain Management service aanbieden voor oplossingen op het gebied van onder andere Repair Loop Management, Consignment Tracking, In-bound en Out-bound supply chain management, verbetering van de activiteiten op het gebied van Logistiek & Distributie en thuisbezorging in de detailhandel.

###

Over BAE SYSTEMS
BAE SYSTEMS, *voorheen bekendstaand als British Aerospace, is een wereldwijd opererende aanbieder van systemen voor ruimtevaart en defensie. BAE SYSTEMS heeft momenteel ruim 100.000 medewerkers in dienst en heeft een jaarlijkse omzet van zo'n £12 miljard. Het bedrijf biedt wereldwijd ongekende mogelijkheden ter land, ter zee, in de lucht en in de ruimte door detacheringsmogelijkheden van wereldklasse te combineren met een scala een sleutelvaardigheden. BAE SYSTEMS ontwerpt en produceert vliegtuigen voor de militaire en burgerluchtvaart, schepen, onderzeeboten, ruimtesystemen, vliegtuigelektronica, communicatiesystemen, elektronica, geleide wapensystemen en een groot aantal andere defensieproducten.

De BAE SYSTEMS Avionics Data Solutions Group is een dynamisch team van specialisten dat zich met name bezig houdt met het ontwikkelen en leveren van turn-key oplossingen voor het verkrijgen van inzicht in assets. De groep heeft zich gespecialiseerd in het inzichtelijk maken van assets op afstand en heeft veel ervaring in het leveren van oplossingen voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. De combinatie van haar remote Active Data Agent (ADA) technologie en onze schaalbare Hosted Data Management Engine maakt het mogelijk om op kosteneffectieve wijze op regels gebaseerde informatie direct aan te leveren naar het punt van actie. De mogelijkheid om in real-time via het luchtruim regels en gedrag te wijzigen, is een van de voornaamste factoren voor een optimalisering van Supply Chain Event Management.

Over Viewlocity
Viewlocity is wereldwijd aanbieder van software en services op het gebied van supply chain event management waarmee bedrijven in real time kunnen reageren op niet geplande gebeurtenissen in de totale supply chain. Met meer dan 3.500 installaties is Viewlocity de enige SCEM provider die in staat is een bedrijf naadloos te integreren met haar toeleveranciers, klanten, aanbieders van logistieke services en andere handelsgemeenschappen. De oplossingen van Viewlocity zijn ontwikkeld op basis van XML en andere open standaards en stellen de gebruiker in staat de bestaande technologieën op een hoger plan te brengen en gesynchroniseerde, real time informatie te ontvangen over alle handelstransacties. Door de totale supply chain voortdurend te monitoren, zorgen de producten van Viewlocity voor dynamische informatie over onverwachte gebeurtenissen, nemen ze correctieve maatregelen op basis van de voorschriften van het bedrijf en voeren ze de beslissingen met betrekking tot de supply chain op intelligente wijze uit. Door de SCEM oplossingen van Viewlocity te implementeren kunnen klanten de efficiency van hun supply chain aanzienlijk verbeteren, het voorraadniveau afstemmen op de vraag en hun kosten verlagen door beter gebruik te maken van hun bedrijfsmiddelen.
Viewlocity heeft wereldwijd 14 kantoren - het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (VS), het Europese hoofdkantoor in Londen en het hoofdkantoor voor Asia-Pacific in Singapore. Het bedrijf levert haar producten en services aan klanten van wereldklasse, waaronder American Standard, Carrefour, DHL Worldwide Express, Ericsson, Ryder System en Volvo. Voor meer informatie kunt u bellen met 877.512.8900 of een bezoek brengen aan www.viewlocity.com .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Gemma Robertson
Tel.: + 31 20 5304348
Fax: + 31 20 5304331
E-mail: (gemmar@text100.nl) www.text100.com

Viewlocity
Tel.: + 31 418 576 090
Fax: + 31 418 576 099
E-mail: (gtanate@Viewlocity.com) www.viewlocity.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie