Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

10e Fotografieopdracht Groningen voor Bert Teunissen

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

19
JUN
19.47

Persbericht

10e fotografieopdracht voor Bert Teunissen
19-06-2001

De fotograaf Bert Teunissen is winnaar van de 10e gemeentelijke fotografie- opdracht. Teunissen is autodidact en sinds 1987 freelance fotograaf. In binnen- en buitenland exposeerde hij met fotoseries als 'Listen to your eyes' over de Jostiband, 'Domestic Landscapes' en 'Me & My Christmastree'. Voor de gemeentelijke opdracht wil Teunissen een fotoserie maken over ideologieën.

De 10e editie van de gemeentelijke fotografieopdracht heeft als thema 'Hedendaagse ideologieën als drijfveer van de mens'. Teunissen neemt als uitgangspunt zijn overtuiging dat de mens, gezien zijn beperkte levensduur, zijn gedachtegoed wil overdragen op zijn nabestaanden of anderen. Hij wil ouders en kinderen met een sterke levensovertuiging portretteren in hun huiselijke omgeving, omdat daar volgens hem de levensovertuiging van de bewoners zichtbaar is. Uit de beelden blijkt dan of de ouders hun gedachtegoed op hun kinderen hebben overgedragen.

De selectiecommissie bestaande uit Flos Wildschut (Nederlands Foto Instituut), Patty Wageman (Groninger Museum), René Alberts (fotograaf/ Noorderlicht) en Gert ter Haar (Platform GRAS) hebben in eerste instantie een selectie gemaakt van drie kandidaten: Kunstenaarscollectief Sec., Martine Stig en Bert Teunissen. Uiteindelijk is besloten om Teunissen voor te dragen. De presentatie vindt plaats op een nader te bepalen plaats en tijdstip in het najaar.

Eerdere winnaars van de gemeentelijke fotografieopdracht waren Inez van Lamsweerde, Erwin Olaf, Siebe Swart, Rommert Boonstra, Wim te Brake, Ellen Kooi, Lewis Baltz en Loodwicks Press Images.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie