Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sanering afvalwaterlozingen buitengebied gemeente Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Delfzijl
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

19-06-2001

VOORSTEL

Sanering afvalwaterlozingen buitengebied gemeente delfzijl

Op 19 juli wordt aan de raad voorgesteld om een krediet beschikbaar te stellen voor de uitvoering van saneringswerkzaamheden van afvalwaterlozingen in het gebied buiten de bebouwde kommen in de gemeente Delfzijl. Met het beschikbaar stellen van het krediet wil de gemeente in samenwerking met de waterschappen en de eigenaren van woningen een nadere invulling geven aan de zorgplicht van de gemeente betreffende de inzameling en behandeling van huishoudelijk afvalwater.

De eigenaren van de woningen zijn in de huidige situatie zelf verantwoordelijk voor de afvalwaterlozingen en dienen voor 1 januari 2005 aan de geldende lozingseisen te voldoen.

Door als gemeente en waterkwaliteitsbeheerders het gebruik van een gecertificeerd afvalwaterbehandelingsysteem te stimuleren vanwege het betere zuiveringsrendement is het voorstel om een financiële bijdrage per perceel te leveren. De bijdrage is bedoeld als compensatie van de gemiddelde meerkosten van een afvalwaterbehandelingsysteem ten opzichte van een septic tank.

Het noodzakelijke investeringsbedrag van de burger, die minimaal een septic tank van 6 m3 of 12m3 zou moeten laten plaatsen, blijft bij het toepassen van een gecertificeerd afvalwaterbehandelingsysteem in de voorgestelde saneringsoplossing op hetzelfde niveau.

In overleg met de Waterschappen en de lozers zullen per perceel saneringsoplossingen aangedragen moeten worden. Uitgangspunt is dat de gemeente eigenaar wordt van de afvalwaterbehandelingsystemen. In deze situatie zal de gemeente rioolrecht heffen.

Het beheer en onderhoud zal na gereedkomen van de gecertificeerde afvalwaterbehandelingsystemen ten laste komen van de waterkwaliteitsbeheerders (waterschappen) en de gemeente.

__

voor nader informatie kunt u contact opnemen met Hetty Gaastra, telefoonnummer: 0596 -639323.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie