Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prostitutiepand Groningen zonder exploitatievergunning dicht

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

20
JUN
17.20

Persbericht

Prostitutiepand zonder exploitatievergunning gesloten 19-06-2001

Op last van de burgemeester sluit de gemeente vandaag een prostitutie-inrichting in het pand Nieuwstad 3. De exploitant van het pand op dit adres beschikt niet over de benodigde exploitatievergunning. Deze vergunning is niet verleend omdat het hier om een boventallige prostitutie-inrichting gaat. Pas als er in de Muurstraat een prostitutiepand wordt gesloten mag de exploitatie van de prostitutie-inrichting in het pand Nieuwstad 3 worden hervat.

De exploitant van het pand is in overtreding op de artikelen 95 en de artikelen 95a tot en met 95g van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen door een prostitutiebedrijf te exploiteren zonder benodigde vergunning. Ondanks een eerdere waarschuwing is de exploitant niet met zijn activiteiten gestopt. Vandaar dat door toepassing van bestuursdwang het pand Nieuwstad 3 vandaag wordt gesloten op kosten van de exploitant.

Gemeentelijk prostitutiebeleid
Sinds 1 oktober 2000 is in Nederland het bordeelverbod afgeschaft. Vanaf deze datum gelden er regels voor de bedrijfsmatige exploitatie van prostitutiebedrijven in de gemeente Groningen: het gemeentelijk prostitutiebeleid. Zonder exploitatievergunning is het niet mogelijk een prostitutiebedrijf te exploiteren. Het Groningse prostitutiebeleid is geen uitnodiging voor nieuwe bedrijven. In principe komen alleen bestaande bedrijven voor een vergunning in aanmerking.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie