Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verschillende wijksteunpunten Amsterdam aangesloten op WWW

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Casema

Delft, 19 juni 2001

Ouderen wijksteunpunten Pluspunt en Dignahof aangesloten op world wide web

Op 19 juni zijn de eerste internetcafés voor ouderen geopend in de wijksteunpunten Pluspunt en Dignahof in Amstelveen. Door het drukken op de knop van een groot formaat computermuis opende wethouder Wike Lijs van de gemeente Amstelveen en directeur Henk de Goede van Casema symbolisch de internetcafés. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in wijksteunpunt Pluspunt in Amstelveen.

Door internet via de kabel kunnen jong en oud onbeperkt surfen over het world wide web. Met het openen van de internetcafés biedt Casema ook ouderen de mogelijkheid om te internetten of te mailen met (klein)kinderen. Casema heeft hiervoor in elk van de wijksteunpunten twee Wanadoo Cable Premium internetaansluitingen, multimediacomputers, kleurenprinter en webcam geïnstalleerd. Naast de computerapparatuur die de Stichting Welzijn Ouderen gratis werd aangeboden door Getronics en Casema, ontving zij van Casema ook de internet- aansluitingen gratis voor een periode van vijf jaar.

Wanadoo Cable Premium is hiervoor de beste keus. Dit is breedbandinternet waarmee de gebruiker grote bestanden kan downloaden, zoals films, muziek en spelletjes ook zijn met gemak bestanden uit te wisselen. Door de breedbandcapaciteit van de kabel is de verbinding sneller en beter.

Met 30 jaar ervaring en circa 1,35 miljoen huishoudens als klant is Casema een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. Naast kabeltelevisie is Casema ook actief op het gebied van digitale interactieve televisie, telefonie, Internet, datacommunicatie, pay-per-view en alarmering.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie