Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Noord-Holland akkoord regeling bestuurlijke samenwerking

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 19 juni 2001

GS akkoord met verbreding samenwerking overheden in de Randstad Gedeputeerde Staten (GS) stemmen in met een (nieuwe) gemeenschappelijke regeling voor bestuurlijke samenwerking in de Randstad waarin de vier provincies, vier grote steden en vier kaderwetgebieden deelnemen. Deze samenwerking zal betrekking hebben op alle relevante beleidsterreinen. Doel is versterking van de internationale concurrentiepositie van de Randstad als 'global city' binnen Europa.

GS pleiten daarbij met een klein en slagvaardig bestuur van vijf leden, bestaande uit een commissaris van de Koningin, een burgemeester (niet uit dezelfde provincie) als voorzitter en vice-voorzitter. En drie ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie