Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale weg A7-Leek nu helemaal 60 km per uur

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leek

19-6-2001

Informatie m.b.t. de Paal & Perk route:

Provinciale weg A7-Leek nu helemaal 60 km per uur

Sinds afgelopen maandag, 18 juni, geldt op de provinciale weg tussen de A7 en de bebouwde kom van Leek op het hele traject een maximumsnelheid van 60 km per uur. Deze maatregel moet de verkeersveiligheid op het traject vergroten en een bijdrage leveren aan eenduidig verkeersgedrag voor de automobilist. De maatregel wordt doorgevoerd op verzoek van de Projectgroep N372 Veilig, omwonenden en inwoners van Leek in samenspraak met Provincie Groningen, die deze weg beheert.

De 60-kilometer maatregel zorgt ervoor dat op het hele traject n duidelijk snelheidsregime bestaat. Nadat vorig jaar ter hoogte van de kruising Hoofdstraat-Midwolderweg-Oude Postweg een maximumsnelheid van 60 km werd ingevoerd, kreeg de automobilist op een weggedeelte van nog geen twee kilometer te maken met vier verschillende snelheden. Net na het verlaten van de A7 mocht de automobilist maximaal 80 km per uur rijden, tot even voor de kruising bij Midwolde. Hier gold inmiddels een limiet van 60 kilometer per uur. Voorbij de kruising kon de automobilist opnieuw gas bijgeven tot de teller 80 kilometer per uur aangaf. Maar niet voor lang, want de bebouwde kom van Leek was alweer in zicht. Hier gold en geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

Parallelweg
De nieuwe regel maakt een einde aan deze onduidelijke en voor automobilisten onrustige situatie. Om de eenduidigheid op het gebied van snelheden nog meer te vergroten, is op de oostelijke parallelweg van het traject buiten de kom eveneens een maximumsnelheid van 60 km per uur ingesteld.

Veiliger
Het invoeren van het 60-kilometer regime op de N372 vanaf de A7 tot de komgrens van Leek draagt niet alleen bij aan een eenduidiger verkeersgedrag, ook komt het de verkeersveiligheid ten goede. Voetgangers en fietsers kunnen de weg veiliger oversteken en het aantal 'bijna ongevallen' zal door de lagere snelheid afnemen.

Borden
De nieuwe maximumsnelheid wordt door middel van 60-kilometer borden op de route naar de burgers gecommuniceerd. De projectgroep N372 Veilig gaat ervan uit dat de automobilisten snel aan de nieuwe situatie gewend zullen zijn. De projectgroep is zich er echter wel van bewust dat de snelheid nog niet in overeenstemming is met het wegbeeld. Dit gaat zij zo snel mogelijk aanpassen.3. De Kaderbrief bij de Begroting 2002:
4. Het Activiteitenprogramma 2002-2005:

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie