Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Margreeth de Boer reikt ISO certificaat aan NCDO uit

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: NCDO - Nationaal Comittee Duurzame Ontwikkeling
Zoek soortgelijke berichten

Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling

Postbus 18184
1001 ZB Amsterdam
T: + 31 (0) 20 550 3555
F: + 31 (0) 20 620 8716
e-mail: (info@ncdo.nl)

Bezoekadres:
Nieuwe Keizersgracht 45
1018 VC Amsterdam
Metrostation Waterlooplein,
uitgang Hortusplantsoen

Margreeth de Boer reikt ISO certificaat aan NCDO uit

19.06.2001 00:00

Margreeth de Boer (voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken en voormalig minister van Milieubeheer) zal morgen
- tijdens een bestuursvergadering van de NCDO in de Tweede Kamer - het ISO certificaat 9002 aan Anne Lize van der Stoel (voorzitter NCDO) uitreiken.

Deze certificering stelt zeker dat de kwaliteitszorg van de NCDO voldoet aan de internationaal erkende norm voor kwaliteitsborging.

In Nederland eist de centrale overheid steeds vaker dat zorginstellingen en lokale overheden kwaliteitsbeleid ontwikkelen. Wereldwijd zijn in totaal ruim 300.000 bedrijven ISO gecertificeerd, waarvan ruim 14.000 in Nederland. De ISO normen bestaat uit een aantal criteria die zorgen voor een doordachte structuur van een organisatie, waardoor deze organisatie in staat is om vereiste kwaliteit te leveren. Een organisatie is ISO-gecertificeerd indien na onderzoek door een onafhankelijke partij blijkt dat de organisatie voldoet aan internationale criteria.

Het NCDO ISO certificaat geldt voor alle werkzaamheden van de NCDO. ISO 9002 is speciaal bedoeld voor organisaties die produceren, diensten leveren en aan nazorg doen.

Toespraak
In de toespraak die Margreeth de Boer morgen bij de uitreiking van het ISO certificaat zal houden, legt ze de verantwoordelijkheid bij de OESO-landen voor een duurzame samenleving. "Ontwikkelingssamenwerking die gericht is op een duurzame economische ontwikkeling in de derde wereld zal in eerste instantie gericht moeten zijn op het overdragen van kennis en technische bijstand. Als we hen daar daadwerkelijk bij helpen, kunnen we ook van hen een aandeel verwachten in de vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide. Mijn ervaring is dat ook Chinezen graag iets willen ondernemen tegen de geweldige luchtverontreiniging in hun grote steden. Diezelfde Chinezen zijn zich heel goed bewust van de gevaren van een ongebreidelde groei van milieuverontreinigende activiteiten. Laten we hen de kennis en de middelen geven om het beter te doen dan wij het tot voor kort deden. Heb ik het goed als ik de indruk heb dat deze vorm van duurzame ontwikkelingssamenwerking niet de aandacht krijgt die het verdient?", vraagt De Boer, waarbij zij ook stelt dat deze activiteit tussen de ministeries van Vrom en Buitenlandse zaken in valt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie