Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedeputeerde bezoekt werkervaringsproject in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Gedeputeerde bezoekt werkervaringsproject in Den Helder

datum: 13 juni 2001

Aanstaande dinsdagmiddag 19 juni bezoekt mevrouw Goijert, gedeputeerde arbeidsmarktprojecten van de provincie Noord-Holland, de Oude Rijkswerf en Fort Westoever in Den Helder. Op beide locaties werken momenteel zo'n twaalf jongeren die deelnemen aan het werkervaringsproject van stichting Herstelling Den Helder.

De jongeren, vaak moeilijk plaatsbaar op de arbeidsmarkt, leren binnen het project werkervaring en werkritme op te doen. Daarnaast leren zij een aantal basisprincipes zoals: op tijd komen en op tijd gaan, gezag aanvaarden, samenwerken met anderen en (indien Nederlands niet de moedertaal van de werknemer is) één taal spreken op de werkvloer.

Naast mevrouw Goijert, zullen wethouder Scholte van de gemeente Den Helder, de heer Waaijer, vice-voorzitter van Stichting Stelling Den Helder en de heer van der Lugt, directeur van stichting Herstelling Amsterdam het woord voeren.

Het werkgelegenheidsproject Herstelling Den Helder, dat sinds 2 januari 2001 van start is gegaan, maakt onderdeel uit van het Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma Kop & Munt 2000 - 2006. Kop & Munt is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Noord-Holland, de 9 gemeenten en het Gewest Kop van Noord-Holland. Een van de aandachtpunten van project Kop en Munt is het stimuleren van werkgelegenheid en scholing in de Kop.

voor de redactie -

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie