Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Steunpunt mantelzorg Veldhoven officieel geopend

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Geachte redactie,

Graag uw aandacht voor het volgende persbericht. De bijgaande foto is vrij van rechten te gebruiken.

PERSBERICHT
STEUNPUNT MANTELZORG VELDHOVEN OFFICIEEL GEOPEND

Op donderdag 14 juni jl. vond in het bureau van Advies & Informatie Veldhoven, gevestigd aan De Geer 100 te Veldhoven, de officiële opening plaats van het Steunpunt Mantelzorg. Dit nieuwe initiatief, financieel ondersteund door de Rabobank Veldhoven en in samenwerking met lokale organisaties, zal een centrale functie gaan vervullen bij het bieden van ondersteuning aan mantelzorgers binnen de gemeente Veldhoven. De officiële openingshandeling van het Steunpunt Mantelzorg werd verricht door Hans van de Looij, wethouder welzijn en openbare werken van de gemeente Veldhoven.

Het Steunpunt Mantelzorg zal als een eerste aanspreekpunt voor de mantelzorgers in de gemeente fungeren en hen voorzien van informatie en advies. Daarnaast wordt mantelzorgers begeleiding en ondersteuning geboden. Ook zal het Steunpunt Mantelzorg een welkom ontmoetingspunt vormen voor mantelzorgers die daaraan behoefte hebben. Het Steunpunt Mantelzorg is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur.

Folder
Voorafgaand aan de opening op 14 juni is in de gehele gemeente Veldhoven huis-aan-huis een speciale folder verspreid die nadere informatie geeft over verschillende aspecten van mantelzorg en de komst van het Steunpunt Mantelzorg in Veldhoven verder toelicht.

Het belang van mantelzorg
Mantelzorg wordt steeds belangrijker en de behoefte aan mantelzorgers neemt steeds verder toe. Dat heeft voor een groot deel te maken met het feit dat de gezondheidszorg meer en meer wordt geconfronteerd met bezuinigingen van overheidswege, waardoor de professionele zorg steeds vaker wordt afgewenteld op de mantelzorg. Daarmee neemt tevens de belasting van de individuele mantelzorger toe. Iets dat kan leiden tot de situatie dat de mantelzorger zijn of haar taak niet meer naar behoren kan vervullen en zelf in de problemen komt. Dergelijke situaties moeten kost wat kost worden voorkomen. Voor het Steunpunt Mantelzorg is op dit gebied dan ook een belangrijke taak weggelegd.

Voor meer informatie over mantelzorg en het Steunpunt Mantelzorg kunt u contact opnemen met Advies & Informatie Veldhoven, telefoon (040) 253 42 30.

: Wethouder Hans van de Looij (3e persoon van links) leest de nieuwe folder van het Steunpunt Mantelzorg Veldhoven gevestigd in 'Den Tref' aan de Geer 10 in Veldhoven.

PHASIS Communication Works
Postbus 13, 5580 AA Waalre
tel. +31 (0)40 222 21 60
fax +31 (0)40 221 56 71
e-mail: (info@phasis.nl)
www.phasis.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie