Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gewapende overval op Albert Heijn-filiaal Utrecht

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Utrecht: Utrecht 19-06-2001
Gewapende overval op Albert Heijn-filiaal Dieven beroven supermarkt en vluchten op scooter.

Het doelwit.

Een tijdelijk filiaal van Albert Heijn aan de Utrechtse Zwanenvechtlaan (in de wijk Zuilen) werd op maandag 14 mei 2001, om 06.45 uur, overvallen door twee gewapende mannen met bivakmutsen. Het doelwit.

De overval.

Twee personeelsleden kwamen om 06.45 uur bij Albert Heijn aan en liepen via het rolluik naar binnen. Toen ze binnen waren, stonden er opeens twee mannen met bivakmutsen achter ze. Met hun vuurwapens dwongen die de medewerkers door de winkel naar het kantoor te lopen. Daar stond de kluis. In het kantoor moesten de overvallers geruime tijd wachten. De kluis was namelijk voorzien van een tijdslot. Toen de kluis open ging moest één van de werknemers de inhoud hiervan in een tas van de overvaller stoppen. De inhoud van de kluis bestonden onder meer uit `strings` (een soort plastic bankzakjes met vakjes voor afgepaste porties muntgeld). Toen sloten de overvallers de medewerkers in het kantoor op en gingen er op de scooter van één van de medewerkers vandoor.

Vindplaats scooter + vluchtroute.
Hoe laat en op wat voor manier de daders zijn gekomen is onbekend.Diezelfde ochtend, om 07.55 uur, werd de scooter (een rode Peugeot Zenit, met verzekeringsplaatje WPW-659) teruggevonden in een parkje aan de Huis te Zuylenlaan in Utrecht. Dat was op nog geen 500 meter van de supermarkt. De daders kunnen naar dit parkje twee verschillende routes hebben genomen:

1. Daders volgen vanaf de supermarkt de Prinses Irenelaan tot aan het Niftarlakeplatsoen, vanwaar je linksaf het parkje in kunt rijden.
2. Via de Zwanenvechtlaan, Wallesteinlaan, Daelwijcklaan, Soetendaallaan, Niftarlakeplantsoen en Prinses Margrietlaan naar het parkje.

Onbekend is hoe en op wat voor manier ze vanaf hier verder gegaan zijn.

Signalement daders.

Dader 1:

* Man met lichtgetinte huidskleur;

* leeftijd vermoedelijk tussen 30-35 jaar;
* lengte 1.70-1.80 meter;

* breed postuur;

* bruine ogen;

* droeg een zwarte joggingbroek met bruine en groene vlekken, waarschijnlijk afkomstig van mos- of algenaanslag;
* droeg een zwarte coltrui met daarop dezelfde vieze vlekken;
* droeg rood/wit/blauwe Nike sportschoenen;
* droeg zwarte gebreide handschoenen en een bivakmuts met vrij groot geknipte gaten.

Dader 2:

* Man met iets donkerdere huidskleur dan dader 1;leeftijd vermoedelijk tussen 30-35 jaar;

* lengte 1.80-1.85 meter;

* flink postuur en

* bruine ogen;

* opvallend was dat hij op zijn gezicht een donkere verkleuring had, mogelijk één of meerdere wijn- of pigmentvlekken;
* droeg een blauwe trainingsbroek met aan de zijkant een witte streep;

* droeg een zwarte jas tot op de heupen en versleten rood/wit/blauwe sportschoenen;

* droeg zwarte handschoenen en een bivakmuts.
De politie vraagt..


1. Wie (her)kent de daders aan de hand van het gegeven signalement, mogelijk in combinatie met de meegenomen rode scooter?
2. Wie heeft meer informatie over hoe de daders bij het tijdelijke filiaal van Albert Heijn aan de Zwanenvechtlaan in Utrecht zijn gekomen of vanaf het parkje aan de Huis te Zuylenlaan in Utrecht verder zijn gegaan?

3. Wie hebben mannen gezien, die voldoen aan het gegeven signalement, die ná maandag 14 mei over een grote hoeveelheid muntgeld beschikten?

4. Zijn er mensen die ergens de z.g. geld-strings hebben gevonden? Reactier s.v.p. naar Politie Regio Utrecht, district Utrecht noord, tel. 0900-8844 (30 cent/minuut).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie