Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Level 3 kondigt serie maatregelen aan

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
- PERSBERICHT *

Amsterdam, 19 juni 2001

Level 3 kondigt serie maatregelen aan om huidige marktomstandigheden het hoofd te kunnen bieden

Level 3 Communications, Inc. (Nasdaq: LVLT) heeft vandaag een aantal maatregelen aangekondigd bedoeld om de huidige zwakke marktcondities het hoofd te kunnen bieden en om, als op de langere termijn de condities weer verbeteren, het bedrijf in staat te stellen om voorkomende mogelijkheden voldoende te kunnen benutten.


*Hoewel we het beter hebben gedaan dan verwacht in het eerste kwartaal, en hoewel we verwachten dat we onze verwachtingen voor het tweede kwartaal zullen waarmaken, heeft de constante teruggang in de markt belangrijke gevolgen voor onze bedrijfsvoering,* aldus James Q. Crowe, CEO van Level 3. *We hebben de afgelopen twee maanden een reductie gezien in de groei van terugkerende inkomsten. Het resultaat hiervan is geweest, dat we, passend bij de ernst en de duur van deze economische terugval, onze verwachting hebben moeten bijstellen. Hoewel het natuurlijk moeilijk is om het met zekerheid te voorspellen, verwachten we, net als velen die deze sector volgen, aan het eind van 2001 een herstel in de markt.*
Crowe: *De reducties in uitgaven die we aankondigen, zijn in lijn met onze bijgestelde verwachtingen. Met het oog op de onvoorspelbare duur van deze terugval, overwegen we tevens een aantal noodscenario's om er voor te zorgen dat we na deze economische 'slowdown' weer in staat zijn om alle aanwezige mogelijkheden optimaal te benutten.

Gewijzigde sales focus
De afgelopen drie jaar heeft Level 3 zich gericht op een groot aantal startende bedrijven met een (deels) gefinancierd business plan. Veel van deze bedrijven hebben echter erg te leiden gehad onder de teruggang in de markt. Level 3 ziet zich daarom genoodzaakt om wereldwijd haar primaire sales-doelgroep te heroverwegen. Dit betekent dat Level 3 haar sales inspanningen hoofdzakelijk zal gaan richten op het aanbieden van haar diensten aan gevestigde bedrijven met een duidelijke en substantiële behoefte aan bandbreedte.

Bijgestelde financiële verwachtingen
Level 3 heeft haar verwachtingen en financiële raming voor 2001 en 2001 bijgesteld, inclusief cash communications revenue, GAAP communications revenu, Gross Margins, SG&A uitgaven, EBITDA, bijgesteld EBITDA en Capital Expenditures.


*Onze herziene financiële verwachtingen zijn in lijn met de moeilijke omgeving waarin we op dit moment opereren en staan voor een reductie van ongeveer $2.3 miljard in cash uitgaven door free cash flow breakeven,* aldus Sureel Choksi, Level 3's CFO.
Een exact cijfermatig over zicht van de verwachtingen voor 2001-2003 op alle bovengenoemde gebieden is op te vragen via onderstaande gegevens.

Over Level 3 Communications
Level 3 (Nasdaq: LVLT) is een wereldwijd ICT-bedrijf , dat een breed pakket aan diensten levert, waaronder IP-diensten, breedbandtransport, colocatiediensten en de eerste diensten binnen de industrietak die gebaseerd zijn op Softswitch. Level 3 levert hoofdzakelijk aan communicatie intensieve bedrijven die hun diensten leveren via het Level 3 netwerk. -EINDE BERICHT-

Voor meer informatie:
Level 3 Communications
Willemien Jager
020 * 798 0223
(willemien.jager@level3.com)

Winkelman & van Hessen
Linda Glebbeek / Fleur van Bruggen
070 * 4161616
(lglebbeek@wenvh.nl) / (fvanbruggen@wenvh.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie