Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De eerste kwikvrije zink-lucht batterij ter wereld

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
De eerste kwikvrije zink-lucht batterij ter wereld. Amplifier batterijen voor hoortoestellen.

Een mijlpaal in de ontwikkeling van milieu vriendelijke batterijen.

Na tien jaren van ontwikkeling met omvangrijke testen introduceert Eveready Battery Company, als eerste onderneming ter wereld, kwikvrije batterijen voor hoortoestellen onder de naam AMPLIFIER (een complete serie, gebaseerd op ervaring onder het "UCAR" label).

Tot nu toe bevatten alle zink-lucht batterijen voor hoortoestellen kwik. Op grond van een combinatie van productiemethode, schonere grondstoffen en nieuwe technieken, zijn de huidige wetenschappers van de onderzoek- en ontwikkelingsafdeling van Eveready nu in staat om batterijen zonder toevoeging van kwik te produceren.

Eveready Battery Company heeft niet alleen het kwik uit het productieproces verwijderd, maar heeft ook de capaciteit van de batterijen met meer dan 7% verhoogd.

De nieuw kwikvrije serie is in vier maten leverbaar: 10, 13, 312 en 675. In mei 2001 is de gehele serie op de markt gekomen.

Voor meer informatie:
Battery Benelux B.V.
Postbus 87
1420 AB Uithoorn

Tel. 0297 ­ 530601
Fax. 0297 ­ 530581
Email: (battteryb@worldonline.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie