Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

U-first geeft werknemers voorrang bij werving en selectie

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

U-first geeft werknemers voorrang

ZALTBOMMEL 19 juni 2001, U-first, een joint venture van Andarr, specialist in ICT management en Procure-IT, expert op het gebied van It-leveranciers-, contract- en servicemanagement, is een nieuwe onderneming, die zich bezig houdt met het creëren van de juiste match tussen mens en bedrijf. De nadruk zal liggen op de persoonlijke- en loopbaanontwikkeling van werknemers. U-first is geen doorsnee werving- en selectiebureau. Het is een netwerkorganisatie, die zal worden gevormd door een select aantal bedrijven, voor wie de juiste werknemers worden gezocht. Volgens Evert Hummelen, senior consultant van U-first, voorziet deze joint venture in een grote behoefte voor zowel bedrijven als werknemers. De arbeidsmarkt is enorm krap, maar zomaar iemand aannemen die voorbij komt, heeft geen zin en leidt in veel gevallen tot wederzijdse teleurstelling. U-first gaat op zoek naar de juiste match, bemiddelt daarin en zorgt voor de coaching van de kandidaat.

U-first werkt volgens een geheel eigen en uniek principe. Zo houdt U-first het netwerk van aangesloten bedrijven bewust beperkt. Op deze manier is immers persoonlijk en direct contact binnen het netwerk het best te waarborgen en kan er optimaal sprake zijn van het vinden van de perfecte match tussen kandidaat en organisatie. Met andere woorden: U-first wil louter win/win- situaties scheppen. Is een kandidaat eenmaal aan de slag gegaan, dan zal hij of zij nog een jaar lang begeleid worden door U-first. Door middel van persoonlijke coaching en counseling wordt gekeken naar de verdere mogelijkheden, persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Allereerst binnen de organisatie zelf, maar indien nodig ook naar een mogelijke "fit" elders in het U-first netwerk. Als bijvoorbeeld een bepaalde, voor een kandidaat geschikte functie pas over een jaar beschikbaar komt, gaat U-first op zoek naar een tijdelijke andere functie. Eventueel ook bij een andere organisatie. Een dergelijke oplossing is voor beide partijen voordelig: de organisatie weet zich verzekerd van de juiste opvolging; de kandidaat "zit en staat niet stil" en weet dat hij over een jaar ook werk heeft dat hem op het lijf geschreven is.

Kapitaal
U-first wijkt verder af van traditionele werving- en selectiebureaus door haar prijsstelling. Waar vaak een percentage betaald wordt van het bedongen jaarsalaris, berekent U-first een fixed fee voor plaatsing, inclusief een jaar begeleiding van de kandidaat. De fee wordt daarbij in 12 termijnen achteraf gefactureerd. Daarnaast biedt U-first ook loopbaanbegeleiding en coaching voor medewerkers, die niet via U-first in dienst zijn genomen. U-first is er van overtuigd dat werknemers het belangrijkste kapitaal zijn van een onderneming. Zij moeten dan ook als zodanig worden behandeld. Persoonlijke groei en ontwikkelingskansen maken daarvan onlosmakelijk onderdeel uit. Slechts dan kan er voor beide partijen sprake zijn van een perfecte match die aan de verwachtingen voldoet. U-first zet zich daartoe ten volle in.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie