Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: bromfietsdief aangehouden

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 19-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 19 juni 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Gordelcontrole Bedum
Bij een gordelcontrole in Bedum die maandagmiddag plaatsvond op verschillende locaties werden in totaal 36 bestuurders of inzittenden van autos bekeurd. Ruim 250 voertuigen werden gecontroleerd op onder meer De Waldadrift, het Boterdiep OZ, de Wilhelminalaan en de Stationststraat.

Snelheidscontroles
In Marum werden maandag twee snelheidscontroles gehouden. Op de Kruisweg waar maximaal 50 km/u was toegestaan werden maandagmorgen 178 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 25 te hard. De hoogst genoteerde reed 79 km/u. Op de Haarsterweg in Marum waar maximaal 60 km/u was toegestaan werden even later 58 voertuigen gecontroleerd. De hoogst genoteerde reed 104 km/u.

Mussel: automobilist gewond
Een 57-jarige automobilist uit Vlagtwedde is maandagmorgen gewond geraakt , nadat hij op de Zandtangerweg na een inhaalmanoeuvre in de berm terechtkwam en vervolgens tegen een boom botste. Hij raakte daarbij beklemd in het voertuig. De brandweer had ruim twee uur nodig om hem uit de auto te bevrijden. Hij is daarna met vermoedelijk een beenfractuur overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is zwaar beschadigd afgevoerd door een bergingsbedrijf. Het slachtoffer haalde een linksafslaande personenauto in, bestuurd door een 26-jarige inwoner van Jipsingboertange. Deze had niet gezien dat hij op het moment van afslaan werd ingehaald.

Groningen: geluidsapparatuur in beslag genomen
De politie heeft maandagnacht de geluidsapparatuur in beslag genomen van een 41-jarige bewoner van een woning aan de Bergkristalstraat in Groningen. De man veroorzaakte door middel van de apparatuur geluidsoverlast voor de buurt die op ruim honderd meter van de woning waarneembaar was. Bij de politie waren de afgelopen dagen meerdere keren geluidsoverlastklachten over de bewoner binnengekomen. Hij was dan ook al een aantal keren door de politie gewaarschuwd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: aanhouding op bouwterrein
Op een bouwterrein aan de Westerhaven in Groningen heeft de politie maandagnacht een 38-jarige en een 28-jarige man, beiden uit Groningen, aangehouden. Na een melding van een voorbijganger die glasgerinkel had gehoord stelden politiemensen een onderzoek in. Vlak bij het bouwterrein werd de 38-jarige verdachte aangetroffen die bij het zien van de politie een tas met daarin computerapparatuur achterliet. Tijdens de aanhouding van de verdachte werd in een bouwkeet op het terrein nog een persoon gesignaleerd. Dat bleek de 28-jarige verdachte te zijn. Bij onderzoek bleken beide mannen in de buurt van de bouwkeet nog meer computerrandapparatuur klaar te hebben gezet om mee te nemen. De apparatuur is door de politie veiliggesteld. De beide verdachten zijn meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: bromfietsdief betrapt
Een 15-jarige jongen uit Groningen werd maandagavond door een getuige betrapt bij een poging aan Kluistgat in Groningen een bromfiets te stelen. De diefstal mislukte. De identiteit van de dief kon snel door de politie worden vastgesteld. De jongen werd echter niet thuis aangetroffen. Later op de avond, bij een nieuwe poging met de knaap in contact te komen, werd deze juist door zijn vader naar het politiebureau gebracht. Alhoewel getuigen de jongen hebben herkend, ontkent hij de diefstalpoging. Hij wordt vandaag nogmaals door de politie gehoord om te kunnen bepalen of proces-verbaal wordt opgemaakt of dat de zaak wordt doorverwezen naar het HALT-bureau.

Groningen: dronken automobilist botst
Aan de Siersteenlaan in Groningen heeft de politie maandagavond een 38-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man was met zijn auto tegen twee geparkeerde wagens gereden en wilde de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij werd door omstanders tegen gehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij weigerde een blaastest af te leggen. Op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse en ook wenste hij geen verklaring af te leggen. De man is heengezonden met een rijverbod van 24 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor weigeren blaastest en ademanalyse.

Groningen: autokraker aangehouden
De politie heeft maandagmiddag aan de Dierenriemstraat in Groningen een 36-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd op een parkeerterrein van een winkelcentrum door winkelpersoneel betrapt bij het inbreken in een auto. De winkelmedewerkers probeerden de man tegen te houden maar hij wist te vluchten. Medewerkers van de gemeentelijke milieudienst echter wisten de man te pakken en over te leveren aan de politie. Onder zij kleding had de man een autoradio verborgen, die hij uit een geparkeerde auto had gestolen. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Haren: automobiliste gewond bij een ongeval
Een automobiliste uit Haren (leeftijd niet bekend) is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan Felland in Haren. De vrouw werd vermoedelijk afgeleid door haar hond die bij haar in de auto zat. Tijdens het omkijken naar de hond raakte ze met haar auto in de berm en botste tegen een boom. De vrouw liep bij de botsing hoofd- en nekletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: controle autogordels
Op de Esperantostraat in Groningen heeft de politie maandagmiddag een controle gehouden op het dragen van autogordels. Daarbij werden 250 autos gecontroleerd. Negentien mensen kregen een boete van 90 gulden voor het niet dragen van de gordel.

Groningen: gezochte bedreigt en beledigt agenten De politie heeft maandagmorgen op de J.C. Kapteynlaan in Groningen een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd door surveillerende agenten opgepakt omdat die wisten dat de man nog een gevangenisstraf van 12 dagen moest uitzitten. Tijdens het vervoer naar het politiebureau en op de cellengang beledigde en bedreigde de man een politieagent. Daarvoor wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De man is overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie