Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitnodiging persconferentie Vacansoleil te Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 14 JUNI 2001

Uitnodiging persconferentie Vacansoleil

Vacansoleil nodigt u uit op dinsdag 19 om 11.30 uur op het hoofdkantoor aan de Marinus van Meelweg 16 in Eindhoven (Industrieterrein Vliegveld Eindhoven) voor de persconferentie ter gelegenheid van de ondertekening van de verlenging van de contracten met M.V.V. en S.B.V. Eindhoven.

De agenda voor de persconferentie luidt als volgt:

11.30 u. Ontvangst

12.00 u.

- sportsponsoring 'Eerste Divisie Clubs' door de heer Henk Kesler, directeur 'Betaald Voetbal KNVB';

- het sportsponsoringbeleid van Vacansoleil met toelichting op het fenomeen 'Jeugd' door de heer Wim Backers, algemeen directeur Vacansoleil;

- ondertekening van de verlenging van het contract tussen Vacansoleil en M.V.V. en S.B.V. Eindhoven onder het toeziend oog van de heer Henk Kesler;

12.30 u. Rondvraag gevolgd door aperitief en informele lunch.

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

Om organisatorische redenen verzoeken wij u echter uw komst even te laten weten aan Peter Wijnen B.V., extern PR adviseur Vacansoleil op telefoonnummer 071 5764985, telefaxnummer 071 5314153 per e-mail (pewebeve@euronet.nl) of aan Vacansoleil, mevrouw Barbara van Stijn op telefoonnummer 040 8447708, telefaxnummer 040 8447900.

VacansR leil corporate

Historie

Na een gezinsvakantie in 1969 in een gehuurde toercaravan aan het Lago Maggiore was de familie Backers het er over eens dat dit de fijnste vakantie was die zij ooit had gehad. Het gezin besloot van vakantie zijn werk te maken. Samen met zijn vrouw Carolien begon de 48-jarige Frans Backers met de verhuur van 25 caravans op Camping Prairees de la Mer aan de Côte d'Azur en 40 caravans aan het Lago Maggiore.

Voorheen had de heer dr ir Frans T. Backers een succesvolle carrière bij Philips en was daar onder andere verantwoordelijk voor de uitvinding van de vertragings-lijn; een belangrijk onderdeel van het PAL kleuren- televisiesysteem.

In 1979 kiest ook zoon Wim voor het bedrijf. De onderneming groeide dusdanig dat er in 1980 een nieuw pand aan Ekkersrijt in Son moest worden betrokken. In 1988 nam Wim het roer over: Vacansoleil heeft dan twaalf medewerkers en 2% marktaandeel in een markt van ruim 800.000 personen in autovakanties.

Om tot één uniform product te komen werd het beleid bijgesteld: aanbod van luxe stacaravans en bungalowtenten op Topcampings in Europa. In het seizoen 1999/2000 resulteerde dit in een omzet van ruim 130 miljoen gulden; goed voor 110.000 vakanties op 260 Topcampings in twaalf Europese landen en een marktaandeel van 19% in Nederland in dit segment.

In het magische jaar 2000 wordt Villa Holidays over-genomen. Via deze dochter zal in de komende jaren ook de verhuur van start gaan van luxe vrijstaande villa's met zwembad onder andere aan de Côte d'Azur, in Spanje en in Portugal.

In het najaar van 2000 werd het nieuwe hoofdkantoor op het industrieterrein Welschap, Airport Eindhoven in gebruik genomen.

Begin diversificatie

Om de marktpositie verder uit te bouwen is een begin gemaakt met de diversificatie.

Vacansoleil gaat met vier divisies van start!

¨ Vacansoleil Camping Holidays

Reisorganisator van luxe campingvakanties naar meer dan 260 bestemmingen in dertien Europese landen (De brochure seizoen 2001 werd in december 2000 uitgebracht). De bestemming Crécy la Chapelle op 10 autominuten van Disneyland Parijs is volledig in beheer en exploitatie van Vacansoleil.

¨ Vacansoleil Villa Holidays

Verhuur van luxe vrijstaande villa's met zwembad, in eerste instantie aan de Côte d'Azur in Frankrijk, in Spanje en Portugal. Steekwoorden zijn golf en de regionale keuken. (De nieuwe brochure is in april verschenen)

¨ Vacansoleil Bungalowparcs

In de loop van 2001 zal Vacansoleil de verhuur van bungalowparken in de Benelux en Duitsland ter hand nemen.

¨ Vacansoleil Travel Center(s)

Het sinds 1989 in Eindhoven gevestigde reisbureau zal in de komende maanden een metamorfose ondergaan. In het nieuwe concept zal alle informatie rondom reizen centraal staan. Op termijn zullen er meerdere Travel Centers in Nederland worden geopend.

Vanzelfsprekend fungeert het Travel Center ook als boekingskantoor voor de door Vacansoleil gesponsorde (voetbal)clubs.

Naast de Nederlandse hoofdvestiging voor directe verkoop en aanspreekpunt voor de ANVR reisbureaus en boekings-kantoren zijn er ook buitenlandse kantoren in het Belgische Bocholt, het Deense Dysted, het Duitse Ochsenfurt, in Beverley Engeland en in Alès Frankrijk.

Vacansoleil
in combinatie met Sport

De laatste jaren houdt Vacansoleil zich nadrukkelijk met sportsponsoring bezig, met name met voetbal. Uit onderzoek blijkt dat de gasten van Vacansoleil 2,7 keer het landelijk gemiddelde actief met voetbal bezig zijn.

Inmiddels is Vacansoleil


- business en marketingpartner van landskampioen PSV Eindhoven en hoofdsponsor van de PSV Junior Club met een ledenbestand van 12.000.


- op Eerste Divisie niveau hoofdsponsor van MVV in Maastricht en tevens hoofdsponsor van de jeugd MVV Superstars.


- hoofdsponsor van SBV Eindhoven - hoofdsponsor kidsclub Steddie & Eddie.

Ook in het buitenland is Vacansoleil actief op sponsorgebied:


- in Engeland bij Sheffield Wednesday waar de bekende
Nederlandse voetballer Wim Jonk speelt


- in Denemarken is gezien de grote belangstelling voor handbal gekozen voor het hoofd- en shirtsponsorschap van de topclub G.O.G. met onder andere de Nederlandse topspeelsters Olga Assink, Natasja Burgers, Monique Feijen en Saskia Mulder.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie