Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst vergadering GS Provincie Friesland

Datum nieuwsfeit: 19-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Besluitenlijst en persbericht vergadering van Gedeputeerde Staten, dinsdag 19 juni 2001


1. Gedeputeerde Staten stemmen in met het besluit om de aansluiting van de Tjabbekamp op de hoofdrijbaan van de N381 te onttrekken aan het openbaar vervoer. Door invoering van deze maatregel is geen sprake van omrijden, Tjabbekamp houdt wel een aansluiting op de parallelweg. Kortgeleden heeft GS ingestemd met tijdelijke maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid en de oversteekbaarheid van de N381, totdat de structurele aanpak plaatsvindt.


2. Deputearre Steaten stimme yn mei it fergaderskema fan Provinsjale Steaten 2002.


3. Veiligheid te water.
In het kader van veiligheid te water hebben Gedeputeerde Staten kennisgenomen van de aanpak en toezicht veiligheid te water in 2001 en 2002. De toezichthoudende instanties: de provincie, regiopolitie en de politie te water, hebben een aantal acties gepland in het kader van de veiligheid op de vaarwegen. De acties zijn gericht op het in goede en in veilige banen leiden van de verkeersstromen op het Prinses Magrietkanaal.
Lees verder


4. Naar aanleiding van de organisatieontwikkeling van de provincie Fryslân is het Sociaal Statuut geactualiseerd. Inmiddels zijn de vakbonden akkoord gegaan met het geactualiseerde statuut nadat de achterban van de bonden haar instemming had gegeven. Gedeputeerde Staten heeft de geactualiseerde versie van het Sociaal Statuut definitief vastgesteld.


5. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met een ontwerpgedoogbeschikking voor ATF B.V. te Drachten. Vanwege een aantal factoren is nog niet begonnen met de herbouw van de op 12 mei 2000 verwoeste opslagloods voor gevaarlijk afval. Deze factoren betreffen o.a.: een onverwacht aangetroffen bodemverontreiniging en een nog niet afgegeven bouwvergunning. Omdat er zicht op is dat de bouw van de loods binnen een jaar afgerond zal zijn, is door ATF opnieuw een gedoogbeschikking aangevraagd voor de periode van 1 jaar (tot 1 juli 2002).
Vervolgprocedure: in de statencommissie van Waterstaat en Milieu zal de ontwerpgedoogbeschikking als schriftelijke mededeling worden behandeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie