Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Medaille voor militairen SFOR

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Medaille voor militairen SFOR

18-06-2001

Persbericht ministerie van Defensie DV/PB69

Circa 1200 Nederlandse militairen van de SFOR-operatie (Stabilisation Force) ontvangen op woensdag 20 juni in de IJsselhallen te Zwolle de herinneringsmedaille voor hun missie in het voormalige Joegoslavië. De plechtigheid vindt plaats in aanwezigheid van minister van Defensie, mr. F.H.G. de Grave, en de Canadese generaal-majoor Hillier. Generaal-majoor Hillier is de huidige commandant van de Multinational Division SouthWest, de eenheid waarvan de Nederlandse troepen in Centraal Bosnië deel uitmaken. Hillier wordt in september opgevolgd door de Nederlandse generaal-majoor J.A. van Diepenbrugge.

De militairen, afkomstig van de 43ste gemechaniseerde brigade, maakten het afgelopen half jaar deel uit van de negende rotatie (SFOR 9) in Centraal Bosnië en waren tijdens de missie actief onder de naam 44 (NL) Gemechaniseerd Bataljon. Het grootste deel van het personeel was afkomstig van het 44ste Pantserinfanteriebataljon Johan Willem Friso, ondersteund door militairen van de brigade en personeel van overige onderdelen van de Koninklijke Landmacht. Daarnaast hebben de Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marine en Koninklijke Marechaussee personeel geleverd voor de uitzending.

Nederlandse militairen maken sinds januari 1996 deel uit van de SFOR-operatie die toeziet op naleving van het vredesakkoord van Dayton. Inmiddels heeft het 11e Tankbataljon van de 13e Gemechaniseerde Brigade uit Oirschot de taken van het 44 (NL) Gemechaniseerd Bataljon in Bosnië overgenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie