Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SEAGULL opnieuw in top 500 snelstgroeiende ondernemingen

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Seagull Holding NV
Zoek soortgelijke berichten

Seagull Holding NV

SEAGULL genoteerd op #234 van Europa's top-500 snelstgroeiende ondernemingen

Erkenning voor creatie van veel nieuwe banen en ondernemingssucces Gestegen van #440 vorig jaar

Dordrecht en Atlanta - 19 juni 2001 - SEAGULL (AEX: SEAGULL), marktleider in e-business software technologie, kondigt vandaag aan dat SEAGULL voor het tweede opeenvolgende jaar in de top-500 van Europa's snelstgroeiende ondernemingen staat. Deze jaarlijkse lijst erkent Europa's snelstgroeiende ondernemingen, die door innovatie, ondernemersschap en door dynamisch management voortdurend nieuwe werkgelegenheid creëren en de economische welvaart in Europa verbeteren.

Genoteerd op #440 vorig jaar, steeg SEAGULL voor 2001 met meer dan 200 plaatsen naar #234. SEAGULL staat samen met 19 andere Nederlandse bedrijven in de prestigieuze Europese top-500 lijst. De lijst is samengesteld en gepubliceerd door GrowthPlus, het Europese ondernemersnetwerk van snelle groeiers. De 2001 top-500 ondernemingen hebben in de laatste 5 jaren meer dan 250,000 nieuwe banen gecreëerd. Terwijl Europa's top-500 lijst regelmatige groei toont binnen alle industrie sectoren, is de meest merkbare bijdrage van internet en computer specifieke organisaties. Die toonden de snelste groei, jaarlijks maar liefst een stijging van meer dan 40% in werkgelegenheid en omzet.

"We zijn trots dat SEAGULL in staat is consistent hoog gekwalificeerd personeel aan te trekken, verder te ontwikkelen en te behouden om onze jaarlijkse groei jaar na jaar te ondersteunen" aldus SEAGULL's President Don Addington. "Wij zijn vereerd om, net als vorig jaar te behoren tot Europa's top-500 lijst. We kijken er naar uit om volgend jaar weer deel te mogen nemen in de groei van de Europese economische gemeenschap."

"Snelgroeiende bedrijven als SEAGULL zijn de drijvers van werkgelegenheid en innovatie," zegt Christian Hunt,Vice-President van GrowthPlus en Group Managing Director, EMDS Group, België. "Door te bouwen op de successen en sterktes van bedrijven zoals SEAGULL, kunnen we het bewustzijn vergroten van de ondernemingsmogelijkheden in heel Europa."

Achtergrond informatie
De Europa's top-500 criteria
De selectie is gebaseerd op enquêtes ingevuld door bedrijven, database bronnen, expert recensies of gebaseerd op persoonlijke interviews. De bedrijven uit de 2001 lijst zijn geselecteerd op basis van hun prestaties over de afgelopen 5 jaren (vanaf het begin van het fiscale jaar 1995 tot aan het einde van 2000.) Bedrijven uit alle 15 Europese Unie landen plus IJsland, Noorwegen en Zwitserland zijn bij de selectie betrokken.

Werkgelegenheid: De Birch Index
De selectie criteria die gebruikt is voor Europa's top-500 is de David Birch employee Growth Index - DaBEG Index tussen 1995 en 2000. De index combineert zowel relatieve als absolute groei.

De DaBEG Index vertegenwoordigt:
Het absolute verschil in werkgelegenheid tussen het laatste referentie jaar (eind 2000) en het eerste referentie jaar (eind 1995), vermenigvuldigd met werkgelegenheid in het laatste referentie jaar, gedeeld door werkgelegenheid in het eerste referentie jaar.

Voorbeeld: Als het aantal medewerkers in een bedrijf van 200 werknemers in 1995 groeide naar een bedrijf van 800 werknemers in 2000, zou de Birch index als volgt zijn:
(800-200) x (800/200) = 600 x 4 = 2400
Bedrijven werden constant beoordeeld op basis van de Birch index. De laagste Birch index nummer in de 2001 lijst is 262, de hoogste 156,974.

Om in aanmerking te komen voor Europa's top-500 lijst moest voldaan worden aan 7 criteria:

1. Betrokkenheid: De ondernemer(s) heeft een minimum aandelenvermogen van 15 % in de onderneming (of 5% wanneer de onderneming genoteerd is op de aandelenbeurs. Bij voorkeur is de ondernemer(s) eigenaar van het bedrijf en bestuurt het bedrijf gedurende de hele referentie periode.

2. Onafhankelijk: Het bedrijf maakt geen deel uit van een ander bedrijf (dochteronderneming) of groep. Een industriële aandeelhouder mag geen aandelenvermogen van meer dan 50% van het bedrijf bezitten.

3. Groei in omzet & werkgelegenheid: Minstens 50% winsttoename en 30% werkgelegenheidtoename tussen 1995 en 2000. Daarnaast bewijs van verdere groei gedurende 2001 (vastgesteld op basis van verwachtingen en voorlopige cijfers.)

4. Natuurlijke groei: Zowel de groei in omzet als in werkgelegenheid moet via natuurlijke groei tot stand komen en niet via acquisitie(s).

5. Winstgevendheid: Bedrijven moeten winstgevendheid kunnen aantonen in 1 van de 2 voorafgaande financiële jaren. Bepaalde uitzonderingen zijn gemaakt voor technologische bedrijven in snelgroeiende beginperiodes.

6. Minimum/maximum grootte: Een minimum van 50 werknemers in 2000 en een maximum van 5000 werknemers in 1995.

7. Minimum leeftijd/bestaan van het bedrijf: Bedrijven gesticht na 1998 zijn uitgesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie