Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale straatspeeldag gemeente Westervoort

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Westervoort
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Westervoort

Straatspeeldag

20 JUNI: VEILIG BUITENSPELEN OP DE NATIONALE STRAATSPEELDAG

Op woensdag 20 juni 2001 is het weer feest op straat. Dan wordt de jaarlijkse Nationale Straatspeeldag gehouden. Op de straatspeeldag sluiten ouders in het hele land straten af voor het verkeer, zodat hun kinderen er tenminste één keer per jaar veilig buiten kunnen spelen. De Nationale Straatspeeldag is een initiatief van de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie 3VO. 3VO zet zich in voor veilig, kindvriendelijk verkeer en wil de bewegingsvrijheid van kinderen in de woonomgeving vergroten.

In veel buurten is het al lang niet meer vanzelfsprekend dat kinderen zelfstandig buiten spelen of alleen naar school of bibliotheek gaan. Zo missen kinderen belangrijke ervaringen. Op den duur kan dit leiden tot achterstanden in hun ontwikkeling. Gelukkig kan het ook anders. Straten en buurten kunnen veiliger worden door snelheidsremmers en goede oversteekvoorzieningen. En het parkeren kan zo worden geregeld dat er meer speelmogelijkheden ontstaan.

Kinderen krijgen dan weer de ruimte om lekker buiten te spelen.

Kindvriendelijk verkeer

Op de Nationale Straatspeeldag van 3VO gaan meer dan 2.000 straten een ochtend of middag dicht voor het verkeer.

Voor veel kinderen is dat een unieke ervaring: voor één keer krijgen zij alle ruimte om midden op straat te spelen.

Maar behalve een grandioos feest is de Straatspeeldag vooral ook een actiedag voor veilig, kindvriendelijk verkeer. Op de Straatspeeldag nodigen de deelnemende groepen een vertegenwoordiger van de gemeente uit om zich persoonlijk van de problemen op de hoogte te stellen. Uiteindelijk doel is dat de buurt zo veilig wordt dat kinderen er elke dag veilig buiten kunnen spelen. Uit onderzoek blijkt dat de Straatspeeldag helpt om overleg tussen bewoners en gemeente op gang te brengen.

Meedoen

Ouders, scholen en buurtgroepen die vinden dat het verkeer in hun buurt kindvriendelijker moet worden en daar op een leuke manier mee aan de slag willen, kunnen meedoen aan de Nationale Straatspeeldag van 3VO. Deelnemers ontvangen een uitgebreid Straatspeeldagpakket met een duidelijke handleiding en suggesties voor straatspelletjes en andere activiteiten. Speciaal voor groepen die voor het eerst aan de Straatspeeldag deelnemen, organiseert 3VO in april informatiebijeenkomsten. Deelnemers kunnen zich aanmelden of informatie aanvragen door even te bellen naar het secretariaat van de Nationale Straatspeeldag: (020) 682 63 22. Faxen kan ook: (020) 682 06 19. Informatie is ook te vinden op internet: www.3vo.nl en www.straatspeeldag.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie